avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Activitate achimghita

Activitate achimghita

Am participat in luna noiembrie 2010 la un examen de audit intern spital unde am obtinut 8.20 . Concursul a fost castigat de alta persoana, care a demisionat dupa 5 luni. Am fost doar doi candidati. In acest caz postul mi-ar putea fi atribuit fara concurs intrucat nu au trecut cele 6 luni de valabilitate a rezultatelor obtinute la examen? Este vreo lege ce reglementeaza aspectul acesta? Multumesc!
Am o situatie mai interesanta :)

In iunie 2009 (fiind student inca) am infiintat un SRL fara angajati, eu fiind Administrator. Dupa ce am absolvit facultatea, pana in prezent am beneficiat de ajutor de somaj 300 ron/luna. In iulie 2010 mi se termina somajul si m-am gandit sa ma angajez la ... mine la firma. M-am documentat putin despre situatie, ca sa vad care ar fi beneficiile mele, si care ar fi cea mai avantajoasa cale.

Am gasit urmatoarele:
- pot sa ma angajez ca absolvent somer la o firma, urmand ca Angajatorul sa beneficieze de o subventie pt acest lucru (1,5 salarii minime / luna timp de un an + scutirea de la plata contributiei pentru somaj). Asta inseamna 900 ron/luna? Care e procentul pt contributia de somaj datorata de angajator (0,5% sau 20%)?
- dupa angajare, Angajatorul e OBLIGAT sa mentina raportul de munca pt 3 ani, altfel trebuie sa returneze sumele. Asta inseamna ca angajatul nu are liberatea sa-si de-a demisia, sau sa gaseasca un alt angajator, sau sa paraseasca tara, fara ca Angajatorul sa trebuiasca sa returneze sumele???
- Angajatorul poate solicita sume de la bugetul asigurarilor sociale pentru cursuri de specializare pt. proaspatul angajat. Asta inseamna ca le va si obtine, sau e un soi de loterie?

Mai sunt alte beneficii de care credeti ca pot sa beneficiez (atat ca Angajator cat si ca angajat)?

Ar trebui sa incep deja demersurile pt angajare chiar daca mai am vreo 2 luni de somaj?

Am citit pe net despre mai multi Angajatori care au angajat absolventi, insa nu au primit aceasta subventie de mai mult de 1 an, desi trebuie sa fie lunara, motivul fiind "nu sunt bani".

Multumesc mult! Toata stima.
Exista constructii in extravilan! Exemplu: sediile fostelor sectoare miniere (cum e si acesta)

Sa inteleg ca nu exista nici o posibilitate? Persoana precedenta cum a putut cumpara cu contract de V-C?
in anul 2007 Minvest Deva a vandut unei persoane fizice cu contract v-c un imobil compus din birouri,boxe electrice si hala in vederea demolari totalizind o suprafata de aprox.350mp, fara terenul de sub ea.Cum pot eu o terta persoana fizica sau juridica sa cumpar imobilul de la actualul proprietar,acesta neavand alt act decat contract de v-c(nefiind inscris in c.f si neavand intabulare)? Mentionez
ca nu doresc sa demolez cladirea.

Deasemenea as dori sa stiu care este procedura si costul aproximativ(cladirea este in mediu rural si extravilan.) Va multumesc!

Am si eu o nelamurire MARE. De curand am infiinat o societate comerciala "SC ITself SMART Solutions SRL". Mi s-a spus de la Registrul Comertului ca denumirea trebuie sa difere cu minim 4 CARACTERE de oricare alta inregistrata. Numele pe care il voiam eu era simplu SC ITself SRL, dar mai exista o firma in Romania, ceva de genul SC ITself DBB SRL. Diferenta intre cele 2 denumiri este de ...? 3 sau 4 caractere. In lege nu mentioneaza 'caractere alfanumerice'. Atunci si spatiul e un caracter, nu? Va rog lamuriti-ma pentru ca daca exista posibilitatea as vrea sa schimb denumirea si eventual gratuit avand in vedere ca am fost informat gresit de cei de la Registrul Comertului.

Multumesc. Si nu am intentionat sa fac publicitate in acest post, ci doar am vrut sa fie totul foarte clar. Toata stima!