avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Activitate cata1974

Activitate cata1974

d-le grecu. in primul rand nu sant eu de vina c-am primit "moca" acel apatament si cu cea mai mare placere l-as face oricui cadou daca s-ar intoarce mama din groapa. dvs si ceilalti ce se gandesc numai la banii pe care-i datorez administratiei ar face bine sa gandeasca si de ce nu i-am platit . daca instanta nu l-i da dreptul asociatiei la recurs ,administratora -si va vinde ea casa pentru greselile pe care le-a facut ptr ca am de gand sa le deschid proces daca va ramane hotararea definitiva pentru cei trei ani prescrisi.
ptr elga50 dupa cum am zis intr-un comentariu am reusit sa castig procesul cu asociatia de propietari prin invocarea art 28 din lg 230 neavand contorizare separata. cand voi lua hotararea judecatoreasca am sa va postez o copie pe site ca sa vedeti si dvs ca nu numai eu am inteles corect art 28
d-na elga doar o fraza din punctul 1 al art 28 se refera la contracte individuale , punctele 2 si 3 se refera la SERVICIILE PUBLICE DE UTILITATI si SERVICIUL DE INTERMEDIERE.

pentru serviciul public de utilitati FURNIZORUL trebuie sa ma actioneze in justitie. daca ma actioneaza administratia poate ,cere doar salariile si cheltuielile ptr diverse aiureli.

elga50 a scris:

Cititi toata legea si de mai multe ori pana o veti intelege!
Art. 28 nu are legatura cu marea majoritate a proprietarilor dintr-un bloc.
Restantierii sunt dati in judecata de asociatia de proprietari.
Nu stiu de ce stati de 4 ani intr-un proces, dar in mod sigur nu din cauza art.28 al legii 230/2007



stau in acest proces pentru ca am fost indolent .. nu am invatat ,nu am cerut sfaturi si a trebuit sa-l lungesc . cu art 28/ lg 230/2007 pe 25 nov. cand am termen la judecatorie voi avea castig de cauza.
stati linistit si lasati-l pe administrator sa va roage el sa-i dat banii.. .eu ma judec de aproximativ 4 ani cu o asociatie de PROPIETARI a unui bloc in care am mostenit un ap de 2 camere . nu mi-am platit intretinerea de 7 ani.(inclusiv anii duratei procesului) . art 28 din lg 230 da de inteles clar ca administratia n-are dreptul sa va actioneze in instanta ei doar intermediaza.
.
Art. 28. - (1) Asociaţia de proprietari poate intermedia
servicii între furnizori şi proprietarii consumatori, în special cu
privire la serviciile publice de utilităţi, pe baza unor contracte de
prestări de servicii sau de furnizare cu caracter individual. Pentru
contractele de furnizare cu caracter individual, drepturile şi
obligaţiile cu privire la serviciul furnizat aparţin, pe de o parte,
furnizorului şi de cealaltă parte, proprietarului.
(2) Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile
publice de utilităţi, furnizorul serviciului va acţiona împotriva
proprietarilor restanţieri.
(3) Serviciul de intermediere din partea asociaţiei de
proprietari constă în: repartizarea facturilor către proprietari prin
lista de plată lunară, încasarea şi plata sumelor reprezentând
contravaloarea consumului facturat, înştiinţarea furnizorului cu
privire la debitori.
nu credeti ca si restantierii au ceva drepturi/? lg 230 zice-n art 28 ceva de retinut . asa ca dupa umila mea parere nu administratia trebuie sa actioneze in judecata restantierul .

dar romanul fiind prost tace si plateste.
Răspuns la discuția credit la o banca
am primit hotararea de executare a contului de card pe care primeam alocatia copilului cu 2 zile intarziere dupa cele 15 cand puteam contesta si nu prin posta cum stiu ca se procedeaza ci prin curier . asa ca de aceea am apelat la sfaturile dvs. executorul judecatoresc nu s-a interesat de unde si cum opreste banii de la mine doar l-a interesat sa-si ia 37 de milioane taxa de executare .
Buna ziua ! Am un credit la o banca si fiind restructurat de la fostul loc de munca ,un timp nu mi-am platit ratele din lipsa de bani.Acum avand serviciu banca respectiva mi-a pus oprire pe salariu dar in acelasi timp mi-a blocat cardul de la o alta banca pe care intra numai banii de alocatie ai copilului. Dupa cate am auzit acest lucru este ilegal .Va intreb pe dvs. ce pot face si cine trebuie tras la raspundere, banca la care am cardul deoarece se specifica in clar ca este alocatie ptr. copil sau cealalta banca care scoate banii de alocatie tot la fel stiind provenienta banilor?Va multumesc si va raman indatorat!
Răspuns la discuția restanta la plata intretinerii.
jurist Clement a scris:

Dar,ajungeti tot la....plata ! .....:giggle:


de platit trebuie sa platesc dar nu cat vor ei!
Răspuns la discuția inundat de vecini
lucrul pe care trebuie sa-l faceti este o asigurare . sa va explic de ce va este mai usor. 1. nu mai umblati pe la vecini sau la administratie.
2. nu va mai enervati.
3. firma la care va faceti asigurarea va despagubeste.
4. vecinul dvs. va fi dat in judecata de catre firma de asigurari.
5 . vecinul sau vecinii dvs sigur i-si vor face reparatiile.

p.s.- este probata . m-am chinuit si eu vre-o 2 ani .