avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate alex26brasov

Activitate alex26brasov

Răspuns la discuția Concediu legal
Multumesc frumos, acest lucru doream sa-l aflu.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Banuiam ca nu exista "scapare" pt calitatea de martor, dar am sperat ca exista vreo portita deschisa :)
Ps. Oricum, din cate am inteles din partea politiei, adminstratorul nu mai este de gasit, si probabil ca procesul se va desfasura in lipsa.
Răspuns la discuția Concediu legal
Multumesc.
Stiu ca planificarea concediului apartine conducerii societatii, insa sunt interesat daca este prevazut undeva in lege, precum ca, la inceputul anului nu as putea sa-mi iau toate cele 21 de zile de concediu legal care sunt prevazute in CM. Adica unde este specificat ca nu se pot lua decat 1,75 zile/luna?
Buna ziua.

Situatia mea este in felul urmator:
In perioada octombrie-decembrie 2009 am fost angajat pe functia de Director Sucursala al unei firme, care s-a dovedit ulterior a fi un paravan pentru infractiuni.
In speta, administratorul societatii a prejudiciat mai multe firme oferind CEC-uri fara acoperire. Precizez ca nu am fost implicat prin semnarea sau stampilarea vreunui document sau aparitia numelui meu intr-un act oficial.
Momentan se afla in derulare un dosar penal, fiind citat in calitate de martor.
Saptamana trecuta am fost chemat la politie pentru a da declaratii privitoare la acest caz, pierzand din timpul meu liber, 5 ore in care am complectat 11 pagini pt declaratii.
As dori sa stiu, daca pe viitor, pot refuza sa dau asemenea declaratii sau sa refuz prezentarea la citatie sau proces?

Ps. De cand mi-am dat demisia de la firma respectiva, nu am tinut legatura cu administratorul acelei societati si nici nu mai doresc sa cunosc ce se intampla cu acest caz.

Multumesc
Discuție Concediu legal
Buna ziua.
As dori si eu o lamurire, daca este posibil.
Exista stipulat undeva in CM sau vreo lege care prevede ca nu se pot lua mai multe zile de concediu la inceputul anului? Mai exact, eu am fost nevoit sa-mi iau in luna aceasta 4 zile de concediu, in perioada 3-6 ianuarie, dar din partea firmei mi s-a comunicat ca nu pot sa iau decat 2 zile concediu legal iar 2 zile fara plata, deoarece nu se pot oferi decat 1,75 zile/luna, respectivul calcul fiind facut din 21 zile concediu legal impartit la nr de luni dintr-un an.
M-ar interesa daca este legal asa ceva, deoarece in luna martie mi-am planificat un concediu de 5 zile si nu as dori sa-mi iau "fara plata".

Multumesc
Va multumesc pt raspuns
Buna ziua. As dori sa aflu niste opinii din partea dumneavoastra.

Situatia sta in felul urmator:

1) Lucrez la o firma unde accesul in incinta se face pe baza unui card magnetic. In regulamentul intern sunt prevazute 2 pauze de tigara, de cate 10 min fiecare, dar acestea se contorizeaza si angajatii sunt obligati sa recupereze acest timp, dupa terminarea programului. Insa sunt persoane care pleaca de la birou sa-si cumpere cafea/ceai/suc din cantina firmei, de cate 3-4 ori pe zi (timp estimativ 5-10 min dus-intors la birou), iar timpul acestora nu poate fi contorizat, deoarece nu parasesc incinta firmei.
Nelamurirea mea ar fi, de ce pt fumatori este un regulament, iar pentru restul persoanelor, care pierd mai mult timp lipsind de la birou, nu este aplicat?

2) Recent a fost introdusa si o penalizare pt intarzierea la birou dimineata, adica daca timpul de intarziere depaseste 5-10 min, trebuie recuperate 30 min dupa program.

Dupa parerea mea, nici acest lucru nu este perfect legitim.
a) Firma nu asigura transport propriu, iar mijloacele de transport in comun, de cele mai multe ori, au intarzieri.
Pentru cei care folosesc masina proprie pt a ajunge la firma, intradevar,nu este scuzabila intarzierea
b) Acelasi lucru ca si la punctul anterior. Exista persoane care sosesc mai devreme la firma, dar dupa ce pornesc calculatorul, se duc sa-si cumpere cafea de la cantina si stau la povesti cate 10-15 min, incepand programul efectiv de lucru, dupa sosirea persoanei intarziate datorita mijlocului de transport.

Acestea sunt doar cateva dintre punctele care ma deranjeaza.

Va multumesc si astept parerea dumneavoastra.

Buna ziua.
Nu vreau sa plictisesc pe nimeni si o sa expun pe scurt situatia in care ma aflu.
"La sfarsitul lunii trecute (07.2010) am incheiat un cotract de vanzare-cumparare pentru un imobil, proprietate personala. Mentionez ca nu locuiam acolo, fiind un apartament mostenit si a fost inchiriat. Totul a decurs OK pana in momentul intelegerii pentru eliberarea apartamentului, adica ridicarea mobilei si a bunurilor personale. Am incheiat un acord verbal, prin care ni se permitea in decurs de o luna sa facem acest lucru. In acest moment, actualul proprietar nu ne dea voie sa luam aceste bunuri".

Cum putem proceda pentru recuperare? Ce demersuri ar trebui efectuate?

Răspuns la discuția Divort fara acordul ambelor parti
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
O seara placuta in continuare.
Buna seara.
Doresc si eu un rapsuns in legatura cu problema unei prietene.
Ea doreste sa divorteze, dupa o relatie de 7 ani, insa sotul se incapataneaza si nu doreste sa semneze actele.
Ce s-ar putea face in aceasta situatie? Care ar fi pasii si cum ar trebui sa procedeze?
Va multumesc.