avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu legal

Buna ziua.
As dori si eu o lamurire, daca este posibil.
Exista stipulat undeva in CM sau vreo lege care prevede ca nu se pot lua mai multe zile de concediu la inceputul anului? Mai exact, eu am fost nevoit sa-mi iau in luna aceasta 4 zile de concediu, in perioada 3-6 ianuarie, dar din partea firmei mi s-a comunicat ca nu pot sa iau decat 2 zile concediu legal iar 2 zile fara plata, deoarece nu se pot oferi decat 1,75 zile/luna, respectivul calcul fiind facut din 21 zile concediu legal impartit la nr de luni dintr-un an.
M-ar interesa daca este legal asa ceva, deoarece in luna martie mi-am planificat un concediu de 5 zile si nu as dori sa-mi iau "fara plata".

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alex26brasov , utilizator 12:09, 8 Ianuarie 2012
planificarea concediilor de ofdihna este un atribut al conducerii firmei.Prin urmare nu pot fi obligati sa va dea concediu cum doriti.
Multumesc.
Stiu ca planificarea concediului apartine conducerii societatii, insa sunt interesat daca este prevazut undeva in lege, precum ca, la inceputul anului nu as putea sa-mi iau toate cele 21 de zile de concediu legal care sunt prevazute in CM. Adica unde este specificat ca nu se pot lua decat 1,75 zile/luna?
Art.145 (2) C.mun. dispune ca , durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Insa, in practica , exista si posibilitatea sa va luati in avans zile de CO ...
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos, acest lucru doream sa-l aflu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna camellia_camy camellia_camy Buna ziua, As dori sa stiu si eu modul de calcul al concediului de odihna deoarece se desfiinteaza postul si nu am luat pe acest an decat 6 zile din 21 .Va ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna aureliamanolache aureliamanolache buna ziua ma numesc aurelia si am o intrebare ,la care as dori un raspuns clar:in data de 09.06 .2014 voi intra in 7 luni de sarcina,cand am intrebat la ... (vezi toată discuția)