Buna ziua,
am inchiriat un spatiu (este de fapt un chiosc special amenajat pentru activ. de comert).Initial contractul l-am incheiat pe pers. fizica. Pentru a putea desf. activitatea acolo, ma intereseaza ce fel de certificat constator am nevoie. Am inteles ca pot obtine un Certificat Constatator pentru comert in piete targuri si locuri special amenajate (in contractul de inchiriere este mentionata localitatea si chiosc numarul...). In acest caz ar trebui sa aduc la eliberarea certificatului costat. si contractul de inchiriere de la acest chiosc?
Ma intereseaza daca este nevoie sa schimb contractul de inchiriere de pe pers. fizica pe firma sau se poate elibera certificatul constatator asa cum spuneam pentru piete targuri si locuri special amenajate.
Multumesc frumos de ajutor!
M-a rugat un prieten sa-l ajut cu o probl. Ma roaga sa infiinteze o firma pe numele meu si sa il trec pe el ca si administrator. Aici am cateva intrebari:
1. Este adevarat ca daca este el administrator, raspunderea pentru activitatea firmei ii revine lui? Adica...in caz de ceva probleme cu firma, el este cel care este tras la raspundere? Sau si asociatul...
2. Daca are proprire pe salariu pentru un credit restant mai vechi si doreste sa infiinteze un SRL, banca la care are restanta respectiva il poate gasi si ii poate pune proprie si pe conturile firmei ? In acest caz este bine sa faca firma pe numele lui sau doar sa fie numai administrator?
Ca asociat sau administrator il poate descoperi banca la firma respectiva si ii poate pune ceva popriri?
Cum este mai bine sa faca fara sa fie urmarit de banca...Deja i se retin 33% din venit.
Eu stiam ca numai administratorul este cel facut public...daca pot sa spun asa, nu si asociatul.
Tatal meu are o firma, pe care s-a tot chinuit sa o faca sa mearga. A incercat si a platit din datorii,dar mai mult catre pers fizice de la care imprumutase bani ptr. a salva firma si mai putin,(dar a platit ceva)si catre creditori. Acum a aflat ca s-au depus cereri pentru insolventa dar cu nici unul nu s-a semnat o esalonare. Poate sa respinga judecatorul cererea in acest caz? cam cat dureaza acest proces?
O alta problema ar fi:
Are un credit imobiliar ca singur bun inreg. pe firma, se poate transfera acest credit pe o alta societate? Am mai citit pe forum ca toate transferurile de active din ultimii 3 ani se pot anula. Intrebarea mea este: creditul ipotecar gajat la banca este inreg. ca si activ al firmei sau este al bancii?
Stiu ca trebuie cerut si acordul bancii, dar ma gandesc ca banca nu cred ca are interes sa-l execute odata ce preturile au scazut, preferand probabil sa-l preia altcineva si sa-i plateasca ratele in continuare.
Acest transfer daca se poate realiza, creditorii pot solicita anularea lui chiar daca nu au nimic de castigat, fiind girat bancii,deci banca se indestuleaza prima, poate ca nici ea cu tota val. odata ce pretul pietei este mai mic decat imprumut acordat?
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi, este intr-un mare stres, nu mai stie ce sa faca, daca se mai merita sa lupte sa salveze firma, sa faca esalonari- pe o piata atat de instabila - sau sa o lase pur si simplu balta.
Multumesc anticipat pentru ajutor.