avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate camelusa

Activitate camelusa

Răspuns la discuția procura
Mirela741, multumesc pentru raspuns, este ceea ce doream sa stiu.

@taur36, multumesc pentru interes.
Buna ziua,

Am construit o mansarda deasupra apartamentului in care locuim. S-a facut receptia la terminarea lucrarilor. As dori sa stiu care sunt urmatorii pasi de urmat in vederea intabularii.

Multumesc.
Discuție procura
Buna ziua,

As dori sa stiu daca printr-o singura procura notariala poate fi imputernicita o persoana sa semneze in numele altei persoane un contract de superficie si sa obtina avize si autorizatie de construire, sau sunt necesare procuri speciale pentru fiecare operatiune.

Multumesc.

Răspuns la discuția delegare de atributii
Este vorba despre o institutie publica deconcentrata. Dispozitia e data de secretarul general al Ministerului.
Sunt functionar public de executie si mi-au fost delegate atributiile directorului coordonator (post contractual vacant) pana la ocuparea prin concurs a postului. Credeti ca am dreptul la indemnizatie de conducere? Precizez ca nu este vorba de promovare temporara pe functie publica de conducere, in baza Legii 188/1999, functia de conducere in acest caz fiind de natura contractuala. Este doar delegare de atributii. In dispozitie nu se precizeaza nimic referitor la plata.
Răspuns la discuția Demisie
Multumesc pentru raspuns.

O zi buna va doresc.
Discuție Demisie
Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege urmatoarele aspecte:

1.In cazul functionarilor publici demisia produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de la inregistrare. In acest interval demisia poate fi retrasa? Daca da, care este modalitatea?

2. Am auzit in mai multe randuri pareri cum ca daca in acest interval de 30 de zile intervine suspendarea raportului de serviciu (prin concediu medical de ex.), perioada se prelungeste corespunzator cu nr. de zile de suspendare, prin analogie cu prevederile art. 79 alin. (6) din CM, respectiv „in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator”. Totusi, L. 188/1999 nu foloseste termenul preaviz in cazul demisiei, iar f.p. au raport de serviciu nu contract de munca. Nefiind insa jurist, am nevoie de o parere avizata.

Multumesc.
Răspuns la discuția concediu fara plata
Sa inteleg ca HG 250/1992 nu se aplica functionarilor publici?
Răspuns la discuția demisia la functionarii publici
Incetarea raportului de serviciu se poate face si cu acordul partilor, consemnat în scris, conform art. 97, lit. b) din Legea 188/1999. In acest caz nu sunt necesare cele 30 de zile. Asta daca se cade de acord...

ART. 97
Incetarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici se face prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica si are loc in urmatoarele conditii:
a) de drept;
b) prin acordul partilor, consemnat in scris;
c) prin eliberare din functia publica;
d) prin destituire din functia publica;
e) prin demisie.
Doamne...doar se spune clar ca nu se pot depasi 4 zile pe luna, iar diminuarea drepturilor salariale va fi de 15,5% medie lunara. Deci se coroboreaza cele doua criterii.
Iar daca s-a cazut de acord ca nu se va aplica prevederea pentru luna octombrie, mi se pare logic ca pentru luna nov. sa se aplice doar pentru intervalul ramas dupa intrarea in vigoare a legii, respectiv 12 nov. Si atunci diminuarea trebuie sa fie doar de 9,60%.