avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

Buna ziua,

As dori sa stiu daca printr-o singura procura notariala poate fi imputernicita o persoana sa semneze in numele altei persoane un contract de superficie si sa obtina avize si autorizatie de construire, sau sunt necesare procuri speciale pentru fiecare operatiune.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: camelusa , utilizator 18:08, 4 Ianuarie 2012
Puteti face in aceeasi procura Pentru ca probabil atat constituirea dreptului de superficie si obtinerea Avizelor si autorizat ei de construire au acelasi obiect,sunt in stransa legatura. O procura poate contine mai multe mandate.
@taur36

Mandatul sau procura adica imputernicirea pentru reprezentare este actul prin care mandantul imputerniceste pe mandatar sa incheie unul sau mai multe acte juridice in numele sau.
Avand in vedere operatiunile juridice pe care doreste sa le incheie userul prin acelasi mandatar, ele pot fi reunite intr o singura procura. In plus cred ca toate acele operatiuni se afla intr o stransa legatura, adica constituirea dreptului de superficie pe baza unei conventii autentice va sta la baza obtinerii avizelor si autorizatiei de construire.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
ContSters141818, utilizator
@taur36 cred ca avem perceptii diferite in a intelege limba romana. Mai cititi cu atentie va rog ...chiar vreti sa pierdem timpul explicand semnatic ca userul doreste sa stie daca persoana imputernicita printr-o procura poate sa indeplineasca si sa reprezinte mandantul in mai multe acte : conventie de superficie, obtinerea de avize etc...

userul scriind............
sau sunt necesare procuri speciale pentru fiecare operatiune.



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Nu inteleg de ce puneti astfel de intrebari...Ma asteptam ca userul sa le puna daca avea ceva de intrebat.

Cu acest lucru consider ca deja s a batut apa in piua destul...si fara rost..si ca alte comentarii sunt de prisos si nu aduc nimic bun sau in plus userului care a pus intrebarea.



Mirela741, multumesc pentru raspuns, este ceea ce doream sa stiu.

@taur36, multumesc pentru interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa prin procura cargotechsrl cargotechsrl Pentru ca urmeaza sa plece din tara, un membru al familiei mele doreste sa ma imputerniceasca printr-o procura notariala sa-i infiintez un PFA la o data ... (vezi toată discuția)
Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)
Inreg. contract de mandat Badger Badger Buna ziua, In calitate de Mandant trebuie sa depun vre-o declaratie la finante (020, 070) sau sa inregistrez contractul de mandat la finante, sau taoate ... (vezi toată discuția)