avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta2007

Activitate nicoleta2007

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de succesiune.
Tatal meu a decedat anul trecut in luna iulie. Fiindca actele apartamentului in care locuia impreuna cu mama mea erau numai pe numele lui si sunt probleme legate de contractele de utilitati care trebuie modificate, mama a fost nevoita sa faca dezbaterea succesorala dupa el pentru ca peste tot i se cere certificatul de mostenitor. Din casatorie suntem doi frati si nu exista alti mostenitori in afara de noi si mama.
Mentionez ca dezbaterea se face si pentru un cont din banca care de asemenea il avea titular pe tata si nu era trecut nici un imputernicit.
Intrebarea mea este: care este varianta cea mai buna in acest caz: sa acceptam cotele succesorale (din forum am inteles ca in acest caz mama ar avea numai cota de ¼ din bunurile succesorale) si putem sa ne cedam partea noastra in favoarea mamei ca sa fie trecuta numai ea ca titular pe apartament in viitor??? In ideea ca noi nu vrem sa ne incurcam si sa umblam toti trei cand e vorba de semnaturi la banca sau la primarie pentru actele pe apartament????? Sau sa renuntam in favoarea mamei ???
As dori un ajutor din partea dvs. cum ar fi mai bine sa procedam sa nu avem probleme in viitor???
va multumesc.
Discuție Viza CFP
Este obligatorie viza CFP pe Contractele de prestari servicii incheiate de institutiile publice???
Buna ziua, sunt functionar public in cadrul unei primarii de municipiu, in functia de consilier superior tr. 3, cu o vechime in munca corespunzatoare sporului de 15% si un salar de incadrare de 1433 lei, iar brut de 809 lei.
V-as ruga sa imi spuneti si mie cum voi fi incadrata, dupa noile legi de salarizare (284/2010, 285/2010) intrucat cei de la resurse umane bat campii....cica nu inteleg legea....
va multumesc.
Răspuns la discuția PV de constatare a contraventiei
scuze, din repezeala am gresit, data este 05.10.2010 si intr-adevar sunt doua luni de la data circularii fara rovinieta si pina la data intocmirii procesului verbal
Buna ziua, am primit azi prin posta o recomandata care contine un PV de constatare a contraventiei prin care sunt instiintat ca am circulat fara a detine rovinieta si ca proba se face cu o poza care se gaseste la sediul CESTRIN pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei.
Intrebarea mea este daca pot contesta acest PV intrucat data la care am circulat fara rovinieta este de 05.12.2010 iar acest proces verbal a fost intocmit cu data de 06.12.2010, deci la 2 luni de la data faptei? Este legal sa se intocmeasca un PV la un interval de doua luni de la data savarsirii faptei contraventionale?????
Si as mai avea o intrebare: in PV , pe langa amenda contraventionala de 250 lei este specificat ca trebuie sa mai achit si tariful de despagubire de 28 de euro, adica 120.28 lei la cursul de schimb comunicat de BNR , valabil pentru data de 30.11.2010, data la care eu deja aveam achitata rovinieta auto care este valabila pina in noiembrie 2011, sunt obligat sa mai platesc si aceasta despagubire???? sau trebuie sa fac dovada platii rovinietei????
Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la dvs.
Buna ziua, as avea si eu o intrebare foarte importanta. Poate mai sunt si alte persoane care au fost in aceeasi situatie cu mine.
Sunt angajata ca functionar public intr-o primarie de municipiu. In anul 2008, toti angajatii primariei au primit o prima de Pasti, prima care dupa un control efectuat de Curtea de conturi a fost considerata ilegala.
In prezent s-a primit o adresa din care reiasa ca trebuie sa restituim acesti bani inapoi pe motivul ca au fost primiti ilegal, deoarece in contractul nostru colectiv de munca nu era stipulat asa ceva.
Vreau sa imi spuneti daca este legal ca cei de la biroul de personal sa ne retina pe statul de plata aceste sume fara sa fim intrebati, tinand cont ca nu noi am cerut aceste prime, ca nu noi suntem cei in masura sa stim cand este legal sa ni se acorde niste sume de bani.
Cine ar trebui sa platesca in acest caz???? Nu ordonatorul principal de credite este singurul vinovat in acest caz????? Dupa ca ce si asa avem salariile astea de mizerie, acum mai trebuie sa dam inapoi niste bani primiti acum 2 ani????? Se poate actiona pe cale legala sa ii dam in judecata pe cei din conducere si daca da, vom avea castig de cauza?????
Va multumesc anticipat. Astept un sfat si din partea altora care poate au fost in aceeasi situatie penibila.
Buna, as dori si eu mai multe informatii despre promovarea in grad profesional. Sunt inspector principal la o primarie de municipiu si am o vechime de aproape doi ani de zile in treapta 1 de salarizare. Mentionez ca am absolvit intre timp si un curs de master in domeniul administratiei publice si vrea sa stiu si eu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a obtine o promovare in gradul superior???
Intrebarea mea este daca prin lege este prevazuta vreo majorare a salariului (spor) pentru absolvirea acestui curs postuniversar de master???? Pot solicita o promovare rapida in grad avand in vedere ca am absolvit si acest curs de masterat intre timp???? Va multumesc.