avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate alyna25

Activitate alyna25

Va multumesc frumos pentru sfaturile dumneavoastra
tatal are drept de vizitarede 2 ori pe luna.
Buna ziua,

Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati.
Sunt divortatasi am o fetita de 1 an si 8 luni incredintata spre crestere si educare mie si asi vrea sa plec cu ea in vacanta in strainatate.La granita am nevoie si de acordul tatalui in acest caz?
Va multumesc.
Buna ziua,

Am si eu o nelamurire cu privire la norma de hrana.
Sunt in proces cu fostul meu sot pt recalculare pensie alimentara si vreau sa stiu daca norma de hrana se ia in considerare la stabilirea cuantumului pensiei alimentare.Mentionez ca fostul sot lucreaza la penitenciar si beneficiaza de aceasta norma in fiecre luna.
Nu am avocat si ma reprezint singura in acest proces.Ce trebuie sa fac in acest sens?
Va rog sa ma ajutati,

Alina.
Buna ziua,

Am terminat procesul de divort in luna ianuarie pe data de 11. 01. 2010 si asi vrea sa ma sfatuiti ce sicum sa fac pt derularea actiunii de recalculare a pensiei si sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. Pot luna aceasta sa pornesc actiunea sau trebuie sa treaca o perioada minima decateva luni de la divort?
2. Prima de vacanta si al 13 salariu se iau in considerare la calcularea pensiei?
3. Exista un model de cerere recalculare pensie?
4. Imi trebuie sa angajez avocat pt astfel de actiune?
Va multumesc mult?
Răspuns la discuția conventie(declaratie) notariala
Multumesc frumos pt sfat. O sa-i transmit verisoarei mele solutia dvs. si astept decizia ei .
Răspuns la discuția conventie(declaratie) notariala
Multumesc pt sfaturi. Verisoara mea mi-a marturisit ca ar vrea sa se impace cu el pentru fetita dar ii e frica ca va fi nevoita sa plece din nou daca nu se inteleg. Apartamentul nu este luat in timpul casatoriei iar el i-a zis ca daca nu o sa se inteleaga el le lasa in apartament si el pleaca la tara. Ce solutie ati recomanda ca sa ceara verisoara mea? Nu vrea ca sa mai fie nevoita sa plece? Ce alternative are si ce poate sa-i ceara fostului nsot drept garantie ?
Buna seara,

Verisoara mea a venit azi in vizita la mine pt niste sfaturi legate de casnicia ei si nu am stiut ce sa-i raspund pe moment si de aceea apelez la ajutorul dumneavoastra.
Ea e divortatade sotul ei de 3 luni si a tot fost rugata sa se impace si sa se intoarca in apartamentul unde au locuit impreuna cu fetita lor de 2 anisori, dar aceasta a tot refuzat. Recent i s-a facut o propunere de catre fostul sot ca daca se impaca cu el va merge la notariat si vor face o intelegere, ca daca vor mai exista probleme intre ei, el va fi cel care va parasi apartamentul si ea cu fetita vor ramane in continuare in el.Mentionez ca apartamentul e proprietatea sotului, plateste rate la banca pt el si ca ei nu mai formeaza o familie fiind divortati si nu mai au acelasi nume. Este posibil sa se faca asa ceva? Ce valoare are in fata unei instante o astfel de intelegere?
Va multumesc anticipat!
Fosta soacra ma acuza ca sunt p persoana nebuna, ca am probleme cu capul, iar eu am ajuns la capatul rabdarilor. M-a acuzat si in timpul casatoriei cu fiul ei, dar am trecut peste, insa acum nu mai pot. Vreau sa o dau in judecata fiindca mi-a adus aceste acuzatii cand erau si parintii si sora mea prezenti. Vreau sa-mi spuneti ce sanse am daca o dau in judecata pt calomnie si ce trebuie sa fac?
Va multumesc.
Răspuns la discuția RASPUNS URGENT, VA ROG
Va multumesc pentru sfaturi, chiar acum am incheiat convorbirea cu tatal fetitei mele si m-a amenintat isi va schimba cererea pt vizitarea minorei si va preciza ca vrea sa o ia in fiecare week-end sa o duca la mama lui motivand ca mama mea sta tot timpul cu fetita. Mentionez ca parintii m-au primit in casa lor dupa ce el mi-a zis sa plec din casa lui si ei ma ajuta cu fetita.MAMA MEA A FOST ALATURI DE MINE SI M-A AJUTAT INCA DE LA NASTERE FIINDCA AM NASCUT PRIN CEZARIANA IAR SOACRA NICI NU M-A VIZITAT AVAND IN VEDERE CA FETITA ESTE SINGURA LOR NEPOTICA SI NU S-AU BUCURAT.
A fost citata in instanta ca martore pt copilul ei si a declarat ca ea vrea sa vada fetita si se va pensiona in februarie 2010 ca sa aiba grije de fetita mea dar eu sa nu fiu prezenta ca nu fac parte din ecuatie.
Sincer va spun ca ea cu fiul ei m-au folosit doar ca mama surogat iar eu am crezutca ma iubeste, dar el se gandeste doar la binele fetitei.