avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Activitate Adela M

Activitate Adela M

Se poate intocmi contract de comodat pentru infiintare PFA, pe perioada nedeterminata si cu clauza de denuntare unilaterala a comodantului?
Multumesc!
Adela
In data de 30.01.2013 mi s-a comunicat rezolutia despre care am vorbit mai sus dar nu mi s-a comunicat motivarea. Mi s-a spus sa ma duc la instanta sa cer studierea dosarului si ca am 60 zile la dispozitie sa fac plangere. (probabil ca am inteles gresit sau poate chiar asa a spus, ca nu as fi avut de unde sa inventez eu un termen de 60 zile; plus ca imediat ce mi-a spus am ramas cu impresia ca am suficient timp pentru toate demersurile).
Dosarul atunci se afla la Judecatoria Sector 1 care si-a declinat competenta la Tribunalul Bucuresti unde a avut termen la 13.02.2013.
In 11.02.2013 am facut cerere de acces la studiu dosar.
Am studiat si am facut copie dupa motivare in data de 27.02.2013.
Cum se calculeaza termenul de depunere a plangerii impotriva rechizitoriului/ordonantei de netrimitere in judecata?

Va rog sa intelegeti urgenta acestei spete.
si astept un raspuns calificat.

Am facut o plangere penala pentru inselaciune si ea a fost conexata cu un dosar de evaziune fiscala cercetat de catre Serviciul de Investigare a Fraudelor. SIF a trimis la parchetul de pe langa judecatoria sectorului cu propunere de trimitere in judecata pentru ambele spete. Procurorul insa a dispus trimiterea in judecata pentru evaziune fiscala si netrimiterea in judecata pentru inselaciune. Deoarece nu am primit comunicarea rezolutiei, am fost in audienta la procurorul sef care mi-a spus sa ma duc la instanta sa cer studierea dosarului, si mi-a comunicat pe loc rezolutia dar fara motivare. La instanta, pentru ca nu sunt parte in proces mi s-a spus sa fac solicitare in scris si sa astept daca mi se aproba sau nu.
Era obligatoriu sa imi trimita si motivarea rezolutiei, pentru a putea formula plangere impotriva acesteia?
Daca nu mi se da aviz favorabil pentru studierea dosarului, ce pot face?

Buna ziua!
Un furnizor de servicii, mi-a prestat serviciile, dar nu mi-a dat originalul chitantei, si refuza sa mi-l dea pretextand ca originalul trebuie sa stea in dosarele sale contabile. As vrea sa depun plangere penala pentru a intra in posesia originalului pentru ca toate celelalte cai de intelegere au esuat.
Ce articol din Codul Penal pot folosi in plangerea penala?
Multumesc!
Mi s-a spus foarte clar ca dosare de genul acesta nu au prioritate, plus . Pana la 03.03.2011 nu a fost audiata niciuna din partile vatamate - trei ani in care a fost audiat numai invinuitul. Am depus deja azi o adresa pentru stadiul dosarului, dar as dori sa stiu care este autoritatea catre care pot reclama modul de solutionare al dosarului.
Am o plangere penala inregistrata in iunie 2008 care se afla in cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor. De atunci am dat numeroase telefoane pentru a afla stadiul cercetarii. Dosarul a tot fost amanat fiind schimbate organele de cercetare de cel putin vreo cinci ori. Anul trecut in martie am facut solicitare in scris in legatura cu stadiul dosarului. In o saptamana de la solicitare s-a constituit comisia rogatorie despre care mi se spusese inca de un an inainte ca se va constitui. Se pare ca adresele scrise au ceva valoare.
Totusi, as vrea sa stiu daca, fapta (inselaciune) se poate prescrie daca SIF-ul nu finalizeaza dosarul.
Pot face plangere impotriva tergiversarii solutionarii dosarului?
Cu multumiri!
Răspuns la discuția Alaturare la plangere penala
Multumesc pentru raspunsuri. Desi cele doua raspunsuri par a se contrazice, inteleg totusi ca Instanta este cea care hotaraste "in conditiile starii de fapt si de drept retinute de organele de urmarire penala".
Este vorba de 30 turisti inselati de aceeasi firma de turism in cadrul aceluiasi contract de prestari servicii. Presupun ca este corecta concluzia ca: "Toate infractiunile au fost savarsite prin acelasi act."
Plangerea initiala a fost transmisa Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului in care isi are sediul firma de turism. Parchetul a trimis plangerea catre Serviciul de Investigare a Fraudelor unde s-a dispus inceperea urmaririi penale, si care in doi ani de zile nu a facut nimic. Abia dupa ce am depus solicitare scrisa de aflare a stadiului dosarului s-a dispus o comisie rogatorie, toti pagubitii fiind din alt oras.
1. Restul de 20 sa transmita plangerea penala tot la Parchet sau direct la SIF?
2. Aceasta actiune va da posibilitatea de tergiversare cu inca doi ani? Stiu ca ultima intrebare e mai mult retorica. Ideea era ca daca se ataseaza acum presupun ca se tergiverseaza. Exista posibilitatea sa se ataseze direct in instanta in cazul in care este pus sub acuzare cel care ne-a pagubit?


Buna ziua!
Intr-o circumstanta au fost pagubite 30 persoane. Plangere penala au formulat initial 10 persoane. S-a dispus inceperea urmaririi penale pentru inselaciune. Ceilalti 20 vor sa fie si ei parte in plangerea penala. Presupun ca plangerea acestora din urma o vom transmite la organul de cercetare penala la care se afla dosarul, insa as dori sa aflu ce formulare trebuie sa aiba cererea acestora de "alipire' la dosarul ce se afla in curs de cercetare penala.
Răspuns la discuția daune morale accident rutier
@z3m3 este vorba de 10 zile de ingrijiri medicale nu 10 zile de spitalizare.
Zilele de ingrijiri medicale le stabileste medicul legist in Certificatul medico-legal in functie de leziunea suferita.
In 30.12.2005 mi s-a s-a emis decizia de stabilire a dreptului la prima de incadrare in cuantum de 620 RON (2 salarii minime pe economie de 310 lei) desi eu solicitasem stabilirea dreptului la prima de instalare si nu de incadrare. In 07.03.2006 am revenit cu o adresa prin care precizez ca am solicitat stabilirea dreptului la prima de instalare. Urmare acestei adrese mi se transmite in 23.03.2006 o decizie de respingere a dreptului la prima de instalare. Am initiat o actiune judecatoresti pe care am castigat-o la 20.05.2009. Respectiva sentinta civila dispune anularea deciziei din 23.03.2006 si obliga AJOFM sa emita o noua decizie prin care sa mi se acorde prima de instalare. In 11.02.2010 AJOFM emite o decizie prin care imi anuleaza decizia din 30.12.2005 (deci nu cea dispusa de instanta) si imi stabileste dreptul la prima de instalare in cuantum de 2310 lei (adica 7 salarii valabile in 2006: 330 lei). In cont mi-au virat: 1690 lei = 2310 - 620 lei pe care mi i-au dat in 2005. Am apelat la un executor judecatoresc pentru actualizarea sumei si mi s-a spus ca daca in sentinta nu se face referire la actualizare nu am dreptul decat la actualizarea de la data sentintei civile, in speta 25.05.2009. Sentinta a dispus numai schimbarea deciziei de stabilire a dreptului. Va rog sa imi spuneti daca este posibil asa ceva, sa imi castig un drept pierdut din vina AJOFM si sa primesc contravaloarea salariilor la valoarea de acum 5 ani? Trebuie sa fac o alta actiune in instanta pentru actualizarea sumei?
Cu multe multumiri anticipate!
Adela