avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate smile_506

Activitate smile_506

Răspuns la discuția Plata sultei
Da , creditorul vrea banii urgent ! Si nu e vorba de o suma mica deloc ! Nu exista un termen de bun simt , clar , in sentinta. Adica de exemplu pentru sume mai mari de 10 euro maxim 6 luni ?
Sentinta a fost data pe 25 iulie si pana pe 10 sept vrea banii daca nu , ma executa silit ! Nici nu a fost vorba sa nu ii dau banii , ca doar eu am chemato la partaj . Dar pentru sume mai mari de 20 mi de euro , nu este un timp mai mare ? In plus , un alt dubiu care mi-a venit : cand s-a dat sentinta a fost pusa valoarea in lei la cursul BNR . Acum cursul euro e mult mai mic . Tot umblu pe la banci sa vad cine imi da un curs de schimb mai bun , eu avand euro. Dar valoarea euro e mult mai mica . Intrebarea e, eu trebuie sa ii dau euro la curs BNR sau la cursul bancilor ? Si de ce se fac evaluari in euro , cand in Romania exista Leu ? Mai ales ca euro nu e stabil si dezavantajeaza pe oricine !
Răspuns la discuția Plata sultei
Va multumesc mult pt raspunsurile utile. Cat timp am la dispozitie pentru plata? In sentinta se spune timp "rezonabil" . Pentru mine e foarte relativ acest termen , in sensul ca rezonabil poate insemna si 6 luni. Din experienta voastra ce inseamna ? Am timp o luna , doua sau doar 10 zile. Fiind vorba si de timpul util necesar pt a ma "prepara" ca sa zic asa .
:rolleyes::fight:
Discuție Plata sultei
instanta a hotarat sa platesc sulta , in urma unui proces de iesire din indiviziune.
Intrebarea este : cum se procedeaza ? Eu virez suma in contul pe care o sa mi il dea parata ? si cum stiu ca au ajuns ? cum se radiaza suma ?
Idea e ca parata nu este in tara si deoarece nu suntem in relatii ok , cred ca , imi va pune bete in roate , si nu se va prezenta .
Daca ea nu este prezenta , cum procedez?
Multumesc :):frantic:
Astazi am primit de la judecatorie o scrisoare-adresa in care mi se cere valoarea impozabila a terenului ?????
Fac un partaj cu achitarea sultei.
Am fugit la circa financiara si mi s-a spus ca terenul nu are valoare pt impozare deci nu au ce valoare sa imi dea. Mi-au dat doar decizia de impunere pt casa.
Problema e ca daca eu in termen de 10 zile nu depun valoare de impozitare a terenului + diferenta de timbru de 3% ajung la anuarea cererii si banuiesc ca pierd taxa de timbru.....
Unde se gaseste aceasta valoare a terenului sau ce articol din c.civil spune ca terenul nu e impozabil. ?
Multumesc din suflet anticipat
HEEEELP :frantic::frantic::frantic:
Răspuns la discuția Valoare taxa timbru partaj
Nu se poate ajunge la o intelegere, am incercat dar din pacate fara succes....deci trebuie sa ma pregatesc cu cei 3% . Ma speriasem ca e mai mult ...si asa e o avere taxa de timbru , dar nu s-au gandit sa o mai micsoreze.
Multumesc pt raspuns:love2:
Răspuns la discuția Valoare taxa timbru partaj
Daca am inteles bine taxa de timbru de 3% pt partaj in cazul unei mosteniri, ramane neschimbata?
Multumesc
Daca am inteles bine taxa de timbru de 3% pt partaj ramane neschimbata?
Multumesc
Răspuns la discuția Partaj, mediere prealabila
Multumesc si eu pentru raspunsurile clare primite !:bow:
Răspuns la discuția Partaj, mediere prealabila
Daca deja s-a pregatit tot dosarul deci va fi depus pana pe 30 iunie, asta ce inseamna ca va fi respins?
:-/
in cazul unui partaj , e obligatorie mai intai medierea? Mai ales ca cei 2 nu se inteleg , si vor sa mearga in instanta .
Multumim :sorry: