avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoare taxa timbru partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoare taxa timbru partaj

Daca am inteles bine taxa de timbru de 3% pt partaj ramane neschimbata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 16:08, 28 Iunie 2013
Daca am inteles bine taxa de timbru de 3% pt partaj in cazul unei mosteniri, ramane neschimbata?
Multumesc
Da, 3% insa daca ajungeti la un acord prin mediere puteti plati numai jumatate (20 lei +50% din 3%)
"În cazul în care înţelegerea sau acordul de mediere
are ca obiect partajul, la taxa fixă se adaugă 50% din valoarea taxei calculate potrivit
art. 5;"
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Bojan I.M., Mediator
Nu se poate ajunge la o intelegere, am incercat dar din pacate fara succes....deci trebuie sa ma pregatesc cu cei 3% . Ma speriasem ca e mai mult ...si asa e o avere taxa de timbru , dar nu s-au gandit sa o mai micsoreze.
Multumesc pt raspuns:love2:
Reducerea de 50% este un element de noutate care poate cantari mult in luarea unei decizii in ceea ce priveste o eventuala intelegere la partaj (cheltuielile de judecata oricum se impart cumva la sfarsit).
Conform legii partile sunt tinute sa participe la o sedinta de informare asupra avantajelor medierii inainte de introducerea cererii de judecata. Eu zic sa cautati un mediator in localitatea Dvs. care sa isi faca datoria cu simt de raspundere si ... cine stie.... poate reusiti sa ajungeti la un acord.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)
Divort + tranzactie partaj elenusht elenusht Buna ziua, Sunt in curs de divort, fara copii si am ajuns cumva la o intelegere in ceea ce priveste partajul. Urmeaza a doua infatisare a divortului unde ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri inainte de pronuntarea divortului Cristi_33 Cristi_33 Buna ziua, exista vreo posibilitate/procedura legala prin care unul dintre soti sa despagubeasca pe celalalt sot cu c-valoarea partii acestuia dintr-un bun ... (vezi toată discuția)