avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate paraschiv.ionel

Activitate paraschiv.ionel

Discuție Curtea de Apel
Am o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila data de Curtea De Apel. Partea adversa a deschis un alt proces la o Judecatorie din alt oras sa anuleze hotararea data de Curtea de Apel . Mai exact de program de vizitare minor, vrea sa anuleze acest drept si sa-mi interzica sa-l mai iau la mine pana la implinirea varstei de 5 ani. Se poate o judecatorie sa anuleze hotararea data de Curtea de Apel?
Va rog si va multumesc mult
Va multumesc mult pentru sfaturi . Mult noroc in continuare
Buna seara .
Va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Pe 22.06.2011 am termen de judecata la ora 8.30 , eu nu pot ajunge la ora aceea , nu am aparator in acest proces , si doresc sa mut judecarea spetei la sfarsitul listei de judecata.
Cum pot sa procedez in acest caz ?
Va multumesc mult prntru sfaturile pe care le voi primii .
Am incercat sa iau legatura in diverse moduri cu mama lui . In prima duminica cand am dreptul sa-l vad la locuinta unde locuieste copilul meu impreuna cu mama , la parintii materni , imi da voie sa-l vad, DAR cand vine al 3 weekend , sa-l iau acasa la mine nu mai este acasa. Este plecata cu copilul de acasa . Deci nu-mi permite sa-l iau la domiciliul meu . CE TREBUIE SA MAI FAC SA-L POT LUA LEGAL LA MINE ACASA ?
VA ROG SA MA AJUTATI CU SFATURILE DUMNEAVOASTRA
Va multumesc mult pentru sfat . Asa o sa fac .
Nu este considerată venit . Scrie chiar in Legea 341/2004 art5 . Vb cu soțul sa ceara de La SSPR o adeverinta care sa o folosească in instanța . Direct La Ministru Secretar de Stat

Buna ziua . Sunt in proces de divort cu fosta sotie din martie 2009 . S-a terminat procesul de fond . Instanța mi-a dat voie sa iau pe fiul meu in 1si al 3 weekend La domiciliul meu , si mi-a pus pensie alimentara in cuantum de 450/luna de la inceputul procesului , cu toate ca eu am salariu de 700 lei lunar si am contribuit cu bunuri in valoare de aproximativ 400 lei lunar . Am si copii xerox de la bunurile cumparate . Mai am de La Stat o indemnizatie lunară de 1900 lei,dar ea nu este considerată venit conform L341/2004 art.5alin2 . Fosta soție a depus Apel ca nu este de acord cu acest program in Octombrie 2010. Am depus si eu Apel , pe motivul ca nu sunt de acord cu pensia , deoarece indemnizatie nu este considerată venit si eu am contribuit La creșterea copilului meu . Din acel
Oment fosta soție si părinții ei nu mai mi-au dat voie sa-mi vad copilul . Am deschis un proces de Ordonanța Presedentiala . In prima instanța care s-a judecat La Judecătoria de unde este ea . Instanța mi-a dat voie sa vad copilul La domiciliul fostei sotii in 1 si a 3 duminica in intervalul orar 10.00-18.00 . Am făcut recurs La hotărârea data de către Judecătoriei , La tribunalul din județul de unde este ea. Am câștigat dreptul prin Decizia Civilă data in 16.02.2011 sa- mi vad copilul in prima duminica in intervalul orar 10.00-18.00 si sa-l iau acasă La mine in al 3 weekend . Imediat ce sa dat Decizia Civilă am scos Certifigat de Grefa . Decizia Civilă La Ordonanța Presedentiala nu s-a r:)edactat nici pana in ziua de azi . Am fost in luna Februarie sa-mi iau copilul acasă in al 3 weekend , dar nu a vrut sa mi-l dea . Am depus 2 plângeri La poliția din comuna pentru inFractiunea
de neaplicare a Hotărârii Judecatoresti art.271cp precum si pentru art 307cp . Precum si ptr ca a amenințat ca decât sa mi-l dea mie mai bine se omoara si ea si omoara si copilul . Drept ptr care am solicitat ajutor La DGASPC si La autoritatea tutelara din cadrul primăriei , care au spus ca nu-mi pot acorda asistenta. 1. Ce mă sfatuiti sa fac? 2. In procesul de Apel pot sa mai cer pe lângă ce am cerut in cererea de Apel si reincredintarea copilului ? Deoarece cred ca a luat-o razna prin declarațiile pe care le face si prin faptul vca nu-mi da voie sa vad copilul si sa-l iau acasă . Multumesc
Răspuns la discuția Pensia alimentara
Am administrat probele la instanta de fond . Mai exact am depus copii dupa bonurile de cumparaturi si un extras de cont deschis pe numele copilului in euro . El ca titular si eu ca imputernicit . Dar nu le-au luat in considerare , deoarece intretinerea unui copil este cu mult mai mare decat valoarea celor cumparate de mine , si nu se poate tine cont de sumele din cont atata timp cat mama nu poate folosii banii din cont pentru cresterea copilului , dar eu i-am dus toate cele necesare pentru cresterea copilului si acum trebuie sa-i mai dau si pensia alimentara din urma . A spus ca trebuie platita pensia alimentara de la deschiderea actiunii . Si la pensia alimentara s-a legat si de aceea indemnizatie reparatorie data de catre Statul Roman pentru Luptatorii in Revolutie . Cu toate ca nu aveau de ce deoarece Art 5 alin 2 din Legea 341/ 2004 arata ca nu sunt considerate venituri , nu se impoziteaza si nu afecteaza acordarea altor drepturi . Intanta a spus ca aratat ca aceasta dispozitie este valabila doar in relatiile cu Statul , si nicidecum in relatiile cu copilul .
Multumesc
Răspuns la discuția Pensia alimentara
Multumesc mult . Dar indemnizatia reparatorie acordata revolutionarilor nu este considerata venit , dar instanta de judecata s-a luat si de aceasta indemnizatie si m-a aobligat sa platesc 25% din ea , cu toate ca ea nu este fixa . Creste si scade dupa salariul minim pe economie . Ce ma sfatuiti sa fac ? Va rog mult sa ma ajutati .
Si inca o problema .
Am fost pus sa platesc de cand a inceput procesul de divort . Dar eu in toata aceasta perioada am contribuit la cresterea copilului , ducandu-ma saptamanal cu cumparaturi la el . Am bonurile cu cumparaturile special pentru fiul meu care inseamna aproximativ 8-10 milioane lei pe luna .

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi cum sa procedez in apelul pe care o sa-l fac , deoarece mai am timp pana sa depun APEL .

VA MULTUMESC MULT
Va rog sa-mi spuneti daca se poate lua din indemnizatia reparatorie data de catre Statul Roman pentru Luptatorii in Revolutia Romana din Decembrie 1989 ( Legea 341/2004 ) pensia alimentara pentru crestere copil ?
Va multumesc mult pentru ajutor .