avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curtea de Apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curtea de Apel

Am o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila data de Curtea De Apel. Partea adversa a deschis un alt proces la o Judecatorie din alt oras sa anuleze hotararea data de Curtea de Apel . Mai exact de program de vizitare minor, vrea sa anuleze acest drept si sa-mi interzica sa-l mai iau la mine pana la implinirea varstei de 5 ani. Se poate o judecatorie sa anuleze hotararea data de Curtea de Apel?
Va rog si va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:28, 22 Ianuarie 2013
Buna ziua,

nu se pune problema asa. Hotararea Curtii de Apel se refera la o anumita perioada de timp pe care aceasta instanta a examinat-o. Dupa examinarea probatoriului, la data pronuntarii, Curtea a considerat ca acel program este cel mai potrivit pentru dezvoltarea normala a copilului.
Dupa pronuntarea hotararii, in masura in care apar elemente noi, se poate rediscuta aceasta problema, iar o alta instanta va reevalua situatia. In consecinta, o hotarare a unei curti nu devine aplicabila pentru totdeauna ci exista posibilitatea sa se pronunte si alte hotarari. Daca insa nimic nu este modificat, actiunea se va respinge si va ramane aplicabila hotararea initiala.
Din asta rezulta o concluzie pe care este bine sa o insusiti : numai prin buna-intelegere veti ajunge la o relatie normala si utila copilului. Chiar daca intotdeauna "celalalt e de vina" in acest tip de probleme instantele nu au cum sa tina loc de intelegerea omeneasca dintre parti.

Avocat Costi Boncu
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
Boncu Constantin, Avocat
daca s-au schimbat temeiurile pe baza carora s-a dat hotararea la Curtea de Apel, se poate face o noua actiune.

Competenta este instanta arondata domiciliului minorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si plata pensiei alimentare melinaR melinaR buna seara am si eu o intrbare daca sotia nu poate ajunge la divort si acesta se desface fara ca ea sa fie deacord instanta din a doua infatisare acorda ... (vezi toată discuția)
Hotărâre executorie program de vizita minor Martonze Martonze Am o nelămurire. De exemplu, există o hotărâre definitivă cu programul de vizită sau cu autoritatea părintească. Se cere schimbarea hotărârii ... (vezi toată discuția)
Declarare apel inainte de comunicarea hotararii ContSters148939 ContSters148939 Am inteles ca pot declara apel improtriva incheierii sedintei din data X, intr-un dosar pentru stabilirea programului de vizitare a unui copil, precizand ca ... (vezi toată discuția)