as dori sa stiu ce alternative am ca sa pot sa-mi inchid cartea de munca deoarece patronii la care am lucrat (am fost in concediu de crestere copil) au vandut firma cu tot cu angajati si noua firma care ne-a preluat este o firma fantoma care exista doar pe acte (nu se gasesc la sediul declarat, nu au depus nici un act la ITM sau la alte institutii) si as dori sa lucrez program normal - la alta firma - dar nu se poate ca cei de la ITM nu-mi inchid cartea de munca fara demisie cu toate ca stiu ca nu au mai depus nici un act.
Medicul de familie mi-a eliberat certificate medicale pt cele 126 de zile dar contabila mi-a suspendat contractul de munk dupa cele 42 de zile de postnatal si mi s-a spus ca acelea sunt obligatorii, nu trebuie neaparat sa fac 126 de zile si sa ma duc la medicul de familie sa anuleze CM. Este adevarat?
Societate are un singur angajat, eu. Deci nu pot sa solicit celelalte drepturi salariale. In legatura cu declaratia pe propria raspundere, este acea cerere care se depune la dosarul pt indemnizatie si trebuie sa o completez eu (acum am vazut ca pot sa bifez si nu la punctul D care suna astfel:
"Am beneficiat DA sau NU de indemnizatie de maternitate / indemnizatie pt cresterea copilului, incepand cu data de ......".; este ANEXA nr. 1 la la normele metodologice si se numeste:
"CERERE SI DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE pentru acordarea indemnizatiei pt cresterea copilului/stimulentului si alocatiei de stat pentru copii".
Eu stiam ca dc este vb de copii, instanta da verdict repede nu in 9 luni.....cineva mi-a zis ca in max 3 luni .....
Da, este adevarat ca aceea adeverinta o elibereaza angajatorul dar la dosar, inafara de adeverinta completez si eu o cerere si declaratie pe propria raspundere unde, la un moment dat trebuie sa declar ca am beneficiat de acesti bani.
Imi puteti spune cam cat ar dura procesul?
A fost o mica divergenta intre noi dupa ce am plecat si vrea sa se razbune ca e sigura ca nu o sa-i dau in judecata (mi s-a spus:"Eu nu am bani sa le iau copiilor mei ce vor, si-ti dau tie???") cu toate ca este dreptul meu, dar a preferat sa si isi insuseasca ea.
Pana la urma trebuie sa-i dau in judecata si pe urma sa depun dosarul??? daca dureaza luni de zile???
Stiu ca adeverinta e eliberata de catre angajator, dar la dosarul de indemnizatie trebuie sa depun eu o cerere si declaratie pe propria raspundere ca am beneficiat de acest drept, ceea ce nu este adevarat.
Buna ziua,
Am lucrat la o firma care dupa ce am intrat in concediu prenatal nu mai mi-a dat banii (care dupa care stiu ii recupereaza de la stat); vreau sa-i dau in judecata sa-mi recuperez banii dar am asteptat sa-mi elibereze adeverintele pentru dosarul de indemnizatie. Cand am completat "Cererea si declaratia pe propria raspundere", la punctul II, litera D am vazut ca trebuie sa declar pe propria raspundere ca am beneficiat de indemnizatie de maternitate, ceea ce nu este adevarat.
Intrebarea mea este: daca depun dosarul cu actele acestea (care rezulta ca am beneficiat de indemnizatie de maternitate, ceea ce nu este adevarat), mai pot sa-i dau in judecata pentru ca nu mi-au platit zilele de prenatal si postnatal???