avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate ravecabot

Activitate ravecabot

Buna ziua.
Sunt asistent in brokeraj, am un PFI, inregistrat la ANAF, cu un singur cod caen - 6622.
Intrebarea mea este daca pot adauga codul 6820 - inchiriere de spatii?

multumesc
Buna ziua.
in luna martie anul acesta am achizitionat un autoturism prin BT Leasing. La momentul respectiv mi s a incheiat polita casco pe 5 ani. Suma asigurata scade anual, ajungand la sfarsitul perioadei la aproape jumatate, in timp ce prima ramane aceeasi. Intrebarea mea este daca nu exista posibilitatea ca dupa implinirea unui an sa reziliez polita casco si sa cer oferte de asiguratori pentru anii urmatori, deoarece prima ramane tot la aproape 200 de euro, chiar si cand valoarea masinii pe polita scade la jumatate.

multumesc
Buna ziua

Va rog sa mi spuneti daca in cazul decesului sotului (care avea o retinere pe pensie din pricina unui credit neachitat), retinerea se va face in continuare din pensia de urmas a sotiei. Precizez ca sotia nu a fost implicata in nici un fel in acel credit (adica n a fost coplatitor sau girant). Daca raspunsul este da, atunci va rog sa mi specificati daca retinerea se va face in acelasi cuantum, avand in vedere ca pensia de urmas va fi de 50% din pensia pentru limita de varsta. Va multumesc
Răspuns la discuția executare silita
da, sunt ale aceleiasi familii, un imprumut al sotiei si unul al sotului si sumele din cont nu pot sa le ridic, imi intra lunar
Buna ziua
am girat o familie la CAR, s a ajuns la executor, pentru ca imprumutul nu s a restituit, intrebarea mea este, fiind vorba de acelasi executor, dar doua imprumuturi diferite ce cuantum din pensie mi se va retine si daca se pot face retineri si din alte conturi (mai am un venit intr un alt cont decat cel de pensie) avand in vedere ca am girat cu venitul meu din pensie
multumesc
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este corect ca in calitate de angajator sa primesc certificate medicale a caror numar de zile in ultimele 12 luni depasesc 90 si nu au viza medicului expert. Exista baza legala sa consider aceste certificate medicale ca motivare a absentelor angajatului fara insa a-i plati indemnizatia concediului medical?
Va multumesc
Am o intrebare legata de legislatia din Anglia, mai exact este posibil ca unui cetatean roman cu domiciliul in Anglia, cu permis de conducere obtinut in Anglia sa i fie confiscata o masina inmatriculata in Bulgaria, masina care nu este proprietatea sa, dar pentru care avea procura de folosinta de la proprietar?
Buna ziua

intrebarea mea este cum se acorda concediului anual de odihna pentru persoanele ale caror concediu medical depaseste 12 luni si se intinde pe perioada a 3 ani calendaristici consecutivi. Conform HG 250/1992, este clar ca un singur concediu de odihna in anul reinceperii in masura in care nu a fost efectuat inainte de a intra in incapacitate de munca. In contractul colectiv este stipulat la fel doar ca spune 12 luni sau mai mult, pe doi ani calendaristici consecutivi. Dumneavoastra cum interpretati conform HG 250 si a Codului Muncii.

Cu muntumiri
Am o intrebare pentru dumneavoastra, beneficiez din anul 1993 de o pensie de urmas din Germania, in urma decesului sotiei mele. Intre timp din anul 1995 am lucrat la o companie nationala, unde s a facut concediere colectiva. Spuneti mi va rog daca am dreptul sa beneficiez de somaj si plati compensatorii in aceste conditii. Mentionez ca am terminat preavizul si acesti doi ani de somaj ar trebui sa fie stagiu de cotizare in conditii speciale, dupa care urma sa indeplinesc conditii de pensionare. La noi in oras cand am mers cu dosarul de somaj mi s a cerut decizia de pensionare si am fost atentionat ca probabil nu voi beneficia nici de somaj nici de platile compensatorii. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
multumesc
Buna ziua
Numele meu este Ciuca Ildiko, am o intrebare catre dumneavoastra: copii in varsta de 10-12 ani primesc alocatie de stat pe perioada cat sunt in strainatate impreuna cu parintii, daca nu au beneficiat acolo?
Mai exact: in perioada iunie 2007-mai 2009 am fost plecati impreuna cu sotul si copilul in varsta de 10 ani in Portugalia. deoarece acolo nu am lucrat cu forme legale fiul meu nu a beneficiat de alocatoe de stat. La intoarcerea in tara ne am adresat agentiei judetene pentru prestatii sociale Hunedoara, unde am fost indrumati sa intocmim un dosar care sa cuprinda printre altele si un act doveditor ca in Portugalia nu a beneficiat de alocatie. Acest act nu l am avut si am fost sfatuiti sa facem o declaratie notariala in acest sens. Dupa ce am dus si acest act (3 drumuri de petrosani deva) ni s a spus ca se verifica in Portugalia daca nu am declarat minciuni si apoi von primi banii pentru cei aproape doi ani. Dupa 5 luni de la depunerea dosarului ni se spune ca de fapt nici nu poate fi vorba de rezolvarea problemei,ca tot mdemersul facut la indemnul lor a fost zadarnic. Care este adevarul si cum este posibil sa si bata joc de oameni in asemenea hal?

Va multumesc
Ildiko Ciuca