Ulterior contractarii unui credit ,pe 10 ani,de la o banca,am costatat ca comisionul de urmarire riscuri din contract nu este acelasi cu comisionul de riscuri din graficul de rambursare.Comisionul din contract este de 44,00,iar cel din grafic de 68,00.
Cel real este cel din acontract acela de 44,00,insa toate datele arata ca cel din 68,00 a fost trecut intentionat.Ce e de facut?M-au furat pe fata.
Deasemenea la acelasi credit am restante de cateva luni la care se aplica dobanzi penalizatoare imense.Dobanzile se aplica si comisioanelor cumulate cu rata lunara?
As putea pati ceva daca nu mi-am schimbat numele pana acum?multumesc pentru raspunsuri,cu siguranta ca in saptamana urmatoare il voi schimba.
Puteti intenta actiunea in localitatea unde mama,impreuna cu minorul au domiciliul .Trebuie doar sa specificati o adresa unde stiti ca locuieste paratul.
.
Actiunea in instanta privind pensia de intretinere a minorului este scutita de taxa de timbru.Dv trebuie sa deschideti actiune pentru micsorarea pensiei de intretinere in raport cu veniturile dv si situatia actuala.Faceti o cerere simpla cu datele dv si pe scurt aratati ca nu mai aveti servici ,prin urmare,nu mai aveti venituri,si ca mai aveti un copil in crestere si intretinere.
Mergeti la un birou notarial si dati o declaratie pe propria raspundere ca nu mai aveti servici si alte venituri ,declaratie pe care o veti atasa actiunii de micsorare a pensiei de intretinere .
La cererea de micsorare veti mai atasa :un act de disponibilizare,hotararea legalizata de la ultimul proces privind pensia de intretinere,copie de pe buletin,certificatul de nastere al al copilului pe care il aveti cu sotia dv si declaratia notariala ca nu aveti servici.
Apoi mergeti la judecatoria din municipiul unde aveti domiciliul si depuneti actiunea.
Model de actiune pentru micsorarea pensiei de intretinere puteti gasi si pe net.
In cazul in care nu ati mai trimis pensia de intretinere timp de doua luni,atunci vi s-a facut ,sau vi se poate face plangere la parchet pentru ca ati comis o infractiune prevazuta de codul penal,asa ca ar trebui sa incepeti sa platiti pensia de intretinere retroactiv si sa duceti dovada platii la parchet,sau la instanta,daca ati fost dat in judecata.
Actiunea de micsorare a pensiei de intretinere trebuia facuta de cand ati fost disponibilizat.Tin sa precizez ,ca ,cu toate ca nu mai aveti servici,tot veti fii obligat la plata pensiei de intretinere,stabilindu-se de catre instanta un procent din salariul minim.
Puteti sa deschideti actiune de micsorare,chiar daca mai este un proces pe rol,deschis de mama copilului dv.
Mergeti la Biroul de stare civila al primariei sectorului in care domiciliati si faceti o cerere .Sfatul meu e sa declarati ca ati pierdut certificatul,nu ca v-a fost retinut,astfel riscati ca procedura eliberarii sa fie foarte costisitoare si indelungata,poate chiar sa nu vi se mai elibereze un alt cerificat.
Ar fii bine sa aveti si o copie dupa fostul certificat,unde sa apara CNP-ul.
la biroul starii civile faceti o cerere ,insotita de copii ale actelor de identitate si un timbru judiciar (valoarea timbrului nu o stiu,insa procedura eliberarii certificatului este foarte ieftina,nu ajunge la 100 lei).
In cazul in care domiciliul stabil nu mai este in Romania si nu mai figurati cu domiciliul in sectorul 7,atunci va trebui sa mergeti in sectorul 6 unde a fost inregistrat certificatul de nastere.Succes
Domnule mediator r.gabi ,eu nu am afirmat ca :"m-am trezit tarziu",am afirmat ca :"mi-am revenit destul de tarziu".
Va multumesc pentru raspunsuri.
Exista o vorba :" daca victima moare,de ce sa mai plateasca vinovatul ".Aceasta teorie este aplicata ,de multe ori,incercand a se invinovati victima,pentru ca oricum e moarta si nu mai poate declara.
Numai ca eu m-am trezit din coma.Mi-am revenit destul de tarziu si am facut apel,recurs,revizuire.Nu am fost acuzata niciodata ca mi-am schimbat declaratia,dar am pierdut in toate caile de atac .
Am incercat sa fac un rezumat a ceea ce s-a intamplat .
In privinta dosarului,nu exista un act care sa semene cu celalalt,nu s-au respectat procedurile de cercetare,ancheta,etc.Nu am avut parte de un proces echitabil,toate acestea reiesind din acel dosar ,precum si multe altele.
Am apelat la diversi avocati,insa ,in clipa cand citesc dosarul,se retrag .
Nu am fost acuzata,in schimb cei ce ,legal,erau insarcinati sa faca dreptate ,mi-au raspuns ca toata lumea stie ca am dreptate,insa cei vinovati de vatamarea grava suferita de mine,sunt tineri si nu merita sa le fie distrusa viata.
Este un dosar complex,ce arata multe nereguli intr-un sistem judiciar ce ar trebui sa serveasca dreptatea .In acest dosar cei trei care ,au fost in acelasi autoturism cu mine ,au participat in mod egal la producerea accidentului,insa felul in care au fost intocmite toate actele acelui dosar arata ca daca ei er fii inculpati,atunci ar fii inculpati si cei,ce au intocmit acel dosar.
Insa : "corb pe corb nu-si scoate ochiul".
In urma cu 4 ani am fost victima unui grav accident feroviar-rutier:ma aflam intr-o masina,cu doua usi, cu inca trei persoane,la volanul masinii aflandu-se o fata ,care nu avea permis si nici nu stia sa conduca fiind lasata, la volan, de prietenul ei.Aceasta a oprit masina pe calea ferata,ea si prietenul ei avand timp sa fuga,eu si cealalta persoana ramanand blocati in masina,fiind loviti de tren.
Datorita traumatismelor grave suferite,a faptului ca nu puteam da o declaratie.prietenul fetei a luat asupra lui raspunderea faptei ,declarand ca el a condus si ca motorul s-a defectat pe calea ferata.
Nu s-a facut expertiza tehnica a masinii.
In dosarul cauzei , fata,cea care a condus si a provocat accidentul,prietenul ei si cealalta persoana,care a fost surprinsa ,impreuna cu mine,de impact,au declarat in contradictoriu ,fiecare scriind cate doua declaratii,privind imprejurarile producerii accidentului, total contradictorie una de cealalta,ceea ce a dovedit ca nu si-au tinut minte minciunile si nici nu s-au inteles intre ei.Singurul lucru pe care l-au sustinut a fost acela ca prietenul fetei a condus.
Starea mea de sanatate,starea de soc in care ma aflam nu imi permitea sa particip la un proces,astfel ca am fost dusa pe brate in sala de judecata si influentata sa declar ca a condus prietenul fetei.
Eram practic o leguma din toate punctele de vedere,in sensul ca daca cineva imi spunea sa declar ceve,declaram,fara sa gandesc.
Pana si judecatoarea,procurorul,politia au vazut acest lucru,insa au acceptat derularea procesului in continuare.
Desi prejudiciul meu este deosebit de grav,in privinta daunelor civile nu s-a stabilit
nimic.
Desi intregul dosarul poate fii considerat nul datorita continutului sau,se mai poate face ceva pentru stabilirea vinovatiei si a imprejurarilor reale ce au dus la producerea accidentului?
Buna ziua
O persoana ,incadrata in grad grav de handicap,beneficiind totodata de pensie de invaliditate grad 1,cu indemnizatie de insotitor inclusa (amputatie la ambele picioare) ,isi poate infiinta un P.F sau un SRL ,fara a-i fii sistate drepturile in ceea ce priveste pensia de invaliditate?