Buna ziua,
va rog spuneti-mi daca angajatorul mai este obligat prin lege sa asigure minim 1 salariu compensatoriu pentru salariatii disponibilizati(CCMUN 2010 ).
Multumesc!
Buna ziua,
detaliile sunt urmatoarele: bunica a decedat in ianuarie 2010.
La data decesului ea avea un copil in viata, respectiv mama mea, care locuieste in Bucuresti impreuna cu restul familiei. Al doilea copil, unchiul meu, a decedat in urma cu 8 ani, sotia acestuia impreuna cu copii mutandu-se din Bucuresti dupa deces.
Bunicul meu a decedat cu multi ani in urma, ei fiind divortati la data respectiva.
Eu si sotul meu ne-am mutat la bunica in anul 2000 si ne-am ocupat de toate cele necesare, deoarece ceilalti membrii ai familiei au considerat ca nu mai este de datoria lor sa aiba grija de ea.
In aceste conditii, vreau sa stiu daca am dreptul de a deschide succesiunea dupa bunica. Multumesc!
Buna ziua,
sunt interesata de o anumita procedura si anume deschiderea de succesiune dupa bunica mea. A ramas in urma ei un teren pe care dorim sa construim fara sa avem neplaceri din partea celorlati membrii ai familiei(copii, nepoti).
Multumesc!
Va multumesc foarte mult pentru indrumare. Despre succesiune ce puteti sa-mi spuneti, de cine trebuie initiata si in ce termen?
Multumesc mult, dar ce inseamna OCPI??
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in clarificarea unui contrat de vanzare - cumparare a unui imobil cu clauza de uzufruct viager. Mentionez ca in anul 2002 am incheiat cu bunica mea un contract de vanzare-cumparare a apartamentului acesteia cu clauza de uzufruct viager, noi ne-am mutat la ea si am avut grija la fiecare problema de sanatate pe care avut-o, deoarece ceilalti membrii ai familiei nu s-au mai interesat de situatia ei din cauza acestei tranzactii.Bunica mea a decedat de curand la spital in urma unui stop cardiorespirator, tot noi ne-am ocupat de toate formalitatile si am suportat toate cheltuielile de inmormantare, si am dori sa cunoastem care este situatia noastra d.p.d.v.legal si care este procedura legala de radiere a uzufructului. Este necesar sa deschidem succesiune, si daca da, care este procedura? Astept raspuns si multumesc anticipat!
Multumesc pentru sfat, dar nu stiu daca pot dovedi acest aspect deoarece accesul la sediul firmei se face in sistem electronic numai in baza unei cartele valide si care mi-a fost retinuta la data cand mi-a fost comunicata (verbal!) decizia de incetare a contractului de munca , iar colegii care pot dovedi acest lucru, respectiv ca mi-a fost taiat accesul si retinuta cartela, sunt inca angajati la acesta firma si nu cred ca vor fi dispusi sa confirme cele spuse.
Buna ziua, ma adresez dvs. in speranta unui raspuns favorabil. Faptele sunt urmatoarele:
-in data de 13.11.2009 mi s-a adus la cunostinta verbal de catre angajator ca se doreste incetarea contractului de munca in urma caruia eu desfasuram activitati de inspector resurse umane si din acea zi nu am mai avut acces in firma;
-angajatorul nu a putut sa prezinte un motiv clar pentru care ma disponibilizeaza decat acela ca nu poate plati 2 oameni pentru acelasi job, in conditiile in care cu 1 luna in urma a angajat o persoana ca sef serviciu resurse umane, asigurandu-ma ca nu voi fi disponibilizata dar ca este necesar sa ii predau noului angajat o lista cu toate lucrarile mele;
-mentionez ca la data disponibilizarii nu am semnat nici un document din care sa reiasa ca doresc sa incetez contractul prin demisie, acordul partilor sau o adresa prin care mi se aduce la cunostinta desfiintarea postului, deoarece nu m-i s-a parut logic ca eu sa ma disponibilizez singura, iar noul coleg nu avea destula stiinta despre acest aspect care reprezinta o procedura importanta la incetarea unui contract;
-in alta ordine de idei, eu am fost angajata in acesta firma din august 2004 si eram singurul inspector de resurse umane iar in acesta calitate am obtinut inca din 2005 avizul ITM de completare carnete de munca la sediul angajatorului, cel curent fiind valabil pana la sfarsitul anului 2009, dar care ar trebui sa isi inceteze valabilitatea odata cu incetarea contractului de munca;
--in toate aceste evenimente mentionate mai sus, eu consider ca masura de disponibilizare s-a aplicat in mod abuziv de catre angajator, iar inchiderea contractului nu are temei legal fara un document semnat de mine.
Ce ma sfatuiti sa fac in acesta situatie, credeti ca ar trebui sa imi intocmesc singura documentele de incetare a contractului de munca, si daca da, in ce conditii si la ce termen?
Eu ma gandeam la posibilitatea de a-i actiona in instanta pe motiv de viciu de procedura, dar nu stiu ce sanse am ca sa castig.
Astept raspunsul dvs. si eventual o recomandare. Multumesc!