avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dsponibilizare si dreptul la compensatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dsponibilizare si dreptul la compensatie

Buna ziua,
va rog spuneti-mi daca angajatorul mai este obligat prin lege sa asigure minim 1 salariu compensatoriu pentru salariatii disponibilizati(CCMUN 2010 ).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 4 Februarie 2013
Nu, nu mai exista o astfel de obligatie in lege.
CCMUN 2010 nu mai este in vogoare, si nu a fost inlocuit de altceva la nivel national.
Verificati si CCM la nivelul angajatorului/subramura/ramura de activitate, poate acolo exista aceste obligatii.
Legislatia prevede ca se pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. ..

Potrivit art.20 alin.1 C.mun., în afara clauzelor esenţiale prevăzute la art. 17, între părţi pot fi negociate şi cuprinse în contractul individual de muncă şi alte clauze specifice.
De asemenea, art.242 lit.c C.mun. dispune ca, regulamentul intern cuprinde drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor...

Coroborand cele doua texte de lege rezulta ca in Reg.Intern sau in c.i.m. se pot insera clauze privind acordarea de salarii compensatorii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatori ContSters240641 ContSters240641 Buna, Lucrez la o firma de 5 luni si am fost anuntata de inchiderea magazinului de la 1 martie. Acestia ne-au oferit somaj, dar eu nu pot sa beneficiez de asa ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii lorinaflorina lorinaflorina Lucrez de 8 ani la o companie ce urmeaza a fi privatizata si se fac disponibilizari cu acordare de platii compensatorii . Din cei 8 ani am lucrat ... (vezi toată discuția)
Reducere post - salarii compensatorii ? raluiulia raluiulia Buna ziua, in momentul actual sunt angajata la o firma aflata in insolventa , care mi-a redus postul cu trimitere in somaj. Sunt in perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)