Matusa mea (sora bunicii materne) este recasatorita de 7 ani (primul sot decedand si neavand copii). Cei doi locuiesc impreuna in apartamentul ei, nici unul nu are copii. Pe acest apartament s-a facut un contract de uzufruct viager in favoarea unkiului. Pe timpul casatoriei a mai fost achizitionat un apartament. Unkiul mai are 3 frati. In cazul acesta, cine vor fi mostenitorii legali ai matusii sau ai lui in ipoteza neintocmirii unui testament.
Ce acte sunt necesare la dosar unui cetatean strain pentru initierea procedurii de divort de un cetatean roman, casatoria fiind incheiata in Romania (in urma cu 8 ani), din aceasta nerezultand copii? Unde se depun actele?
1. Unui cetatean strain care divorteaza de un cetatean roman dupa 8 ani de casnicie, avand domiciliul comun si continuitate de sedere in Romania, prin recasatorirea cu un alt cetatean roman, ii mai este necesara parcurgerea a celor 5 ani de casnicie pentru a putea depune dosarul in vederea dobandirii cetateniei romane?
2. Faptul de a se afla in intretinerea sotului de cetatenie romana poate fi considerat ca "mijloc legal de existenta"?
EL, cetatean strain; EA, cetatean roman. Casatoriti de 8 ani, fara copii, domiciliul in Romania. El vrea sa divorteze pentru a-si reface viata cu altcineva. Ea se opune vehement. Nu au bunuri materiale de impartit.
Intrebare: Cat poate dura procesul in cazul acesta?
In urma cu cateva saptamani, o persoana (cunoscuta mie) a publicat intr-un ziar la rubrica "matrimoniale" un anunt injurios la adresa mea, punand atat adresa mea de email cat si numarul meu de telefon. Intrebarea mea este...poate fi folsit acest anunt ca proba intr-un proces de calomnie. Problema are mai multe aspecte si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati acorda putin din pretiosul dvs. timp.