avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog o informatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog o informatie

Buna ziua,

Matusa mea (sora bunicii materne) este recasatorita de 7 ani (primul sot decedand si neavand copii). Cei doi locuiesc impreuna in apartamentul ei, nici unul nu are copii. Pe acest apartament s-a facut un contract de uzufruct viager in favoarea unkiului. Pe timpul casatoriei a mai fost achizitionat un apartament. Unkiul mai are 3 frati. In cazul acesta, cine vor fi mostenitorii legali ai matusii sau ai lui in ipoteza neintocmirii unui testament.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:05, 10 Februarie 2008
Pentru al doilea testament vin la mostenire atat sora matusii cat si fratii unchiului.
Care al doilea testament?#-o
Intrebarea era "cine vor fi mostenitorii legali ai matusii sau ai lui in ipoteza neintocmirii unui testament" .
Mostenitorii legali vor fi sotul supravietuitor si fratii unchiului numai in cazul decesului acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)
Drept mostenitor colateral ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! Sotul meu este singurul mostenitor al unei matusi, singura sora a mamei sale decedate. Matusa este casatorita, neavand copii cu sotul ei care are ... (vezi toată discuția)
Avem drept la mostenire? bea1980 bea1980 Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre ... (vezi toată discuția)