Buna Ziua!
Am si eu o nelamiurire cu privire la regulamentul sau activitatea unei firme de transport din Cluj Napoca...Eu sunt studenta in anul I, zi la buget la a doua facultate, la prima fiind studenta in anul 4 ID (unde am fost la buget primul an, dupa care m-am inscris la Id) Acum, la inceputul anului scolar, neprimind inca carnetul de student,de la a doua facultate, mi-am facut abonament pe o singura line (4) pentru o saptamana (desigur din banii mei, fara a beneficia de vreo reducere) Apoi peste 2 zile, s-au eliberat carnetele de student si mi-am facut abonament cu reducere pe baza carnetului pe o luna pe alte doua linii (3, 102) In momentul in care mi s-a inmanat al doile abonament, am intrebat personalul de la ghiseu, daca mai pot circula cu primul abonament si daca e ok ca am doua...la care raspunsul a fost, puteti circula linistita, pana ce expira :-??
Acum cum mi-a expirat abonamentul, vroiam sa mi-l reinnoiesc, dar la ghiseul de abonamente mi s-a spus ca eu sunt o persoana cu probleme, numele meu figuranad pe o lista neagra, cum ca am fraudat legea, prin faptul ca mi-am facut 2 abonamente intr-o luna :-??Si ca nu voi mai beneficia de curand de abonament cu reducere, sau probabil nici cu pret intreg, la acea firma.
Intr-adevar,dupa cum v-am povestit, da, mi-am facut 2 abonamente, dar una dintre ele l-am facut pe banii mei, pe o anumita linie, iar cel de al doilea era cu reducere si pe linii total diferite...nu inteleg care este problema..
Pe de alta parte am citit si legislatia pe siteul firmei-ului, unde insa nu exista nicio reglementare despre posibilitatea unei asemenea incompatibilitati...(daca o pot numi asa)
Am fost indrumata la sediu pentru a-mi clarifica situatia, dar pana a ajunge acolo, as dori sa aud niste pareri si de la voi despre aceasta situatie.
Multumesc anticipat atat pentru timpul acordat cat si pentru eventualaul raspuns.
Kinge
Pana in data de 01.04.2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, au existat grupele I si II de munca, ulterior acestei date activitatea se poate desfasura in conditii deosebite sau speciale.
:)
Buna Ziua.
As avea o intrebare legata de grupele de munca...
Tatal meu a primit prima decizie de pensionare la limita de varsta in 5 septembrie 2006.In acesta decizie, ii apar 25 de ani 6luni si 2 zile lucrate in grupa I de munca.Urmand apoi sa primeasca alte decizii pentru recalcularea pensiei.
Din motive necunoscute insa, intr-o decizie din 2008 i s-a calculat punctajul mediu anual in conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2006 privind incadrarea unor locuri de munca in conditii speciale.Astfel in cat perioada lucrata in grupa I de munca apare incadrata la conditii speciale :-?? :-?
Stiu ca pana in data de 01.04.2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, au existat grupele I si II de munca, ulterior acestei date activitatea se poate desfasura in conditii deosebite sau speciale, dar totus nu inteleg de ce in prima decizie apare grupa I de munca, iar apoi incadrarea se schimba?
Se poate sa fie o gresala a celor de la casa judeteana de pensii?Se pote face ceva pentru a "remedia" problema?
Multumsec anticipat de raspuns.
O zi placuta in continoare :)
Buna seara!
Intrebarea mea ar fi daca exista cumva vreo lege sau prevedere, prin care angajatorul are obligatia de a-i pune la dispzitie angajatului un program special pe timpul studiilor.
Multumesc anticipat de raspuns:)
Buna Seara!
As avea o intrebara.Din cate am auzit, se pot depune din nou dosare pentru pensie anticipata, la Casa Judeteana de Pensii din Cluj.Astfel, as dori sa stiu daca acest zvon este sau nu adevarat?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
O seara placuta!
N.K
Buna:)
As avea si eu cateva intrebari legate de pensia anticipata.
Astfel:
1.Fiind o femeie in varsta de 55 ani impliniti, cu 30 ani lucrati -din care 3 ani grupa a 2-a -am sansa de a-mi depune actele pentru pensie anticipata?
2.Se pot depune dosare ("din nou") pentru pensie anticipata? Intreb acest lucru pentru ca in septembrie m-am interesat la Casa Judeteana de Pensii din Cluj, unde am aflat ca dosarele pentru pensie anticipata nu se pot depune.
3.In cazul in care o persoana din pensie anticipata ajunge la varsta de pensionare la limita de varsta, i se recalculeaza pensia sau acesta va ramane cea stabilita conform pensionarii anticipate?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri:)
O seara placuta:)