Buna seara.Am avut un contract de administrare intre un PFA si o societate comerciala SRL al unui consiliu local.Contractul prevedea printre altele si un procent de 3% din profitul net pe langa indemnizatie si alte facilitati .Acest contract a fost aprobat de doua ori de CL in 2011 la infiintarea societatii si in 2015 la terminarea primilor 4 ani de mandat.Actualul consiliu insa nu este de acord cu plata acestui procent din motive pur subiective.Intre timp ei m-au schimbat profitand de ordonanta corporatista si si-au numit un nou CA.Intrebare; se considera acel 3% ca dividende si e nevoie de Hotararea AGA in speta CL sau noul CA prin directorul general poate face plata fiind parte a unui contract insusit de AGA(vechi).Mandatul meu se termina in 2019.Multumesc
Va multumesc chiar daca o fac cu intarziere eu nemaiintrand pe forum pana acum .Bun e in regula am fost schimbat foarte frumos nu cer decat doar sa mi-i se respecte clauzele din contract una fiind de a beneficia de un procent de 3% din profitul net al societatii.Noul CA precum si primarul in mod abuziv zic din nou refuza aceasta desii firma condusa de mine a avut profit in 2016.Motivul?Primarul se exprima intr-un fel naucitor ca de aceea nu am cheltuit banii si am facut profit in primul rand ca sa iau eu 3%?Si mai mult de ce am facut profit ca sa dau impozit la stat?Contractul meu este aprobat de vechiul consiliu local si semnat de catre acelasi primar.Intrebare: daca ii dau in judecata am sanse sa castig?Sau ma llas pagubas.Multumesc .
Buna seara .Am fost numit in 2011 administrator al unei firme cu capital majoritar de stat un serviciu public de apa canal al unui consiliu local.Am functionat cu un contract de mandat pe PFA cu consultanta si management in afaceri pana in iunie 2015 cand mi s-a prelungit de CL de atunci(AGA al SRL ului) contractul pe inca 4 ani pana in iunie 2019.acum conform unei legi noi s-a format un nou Consiliu de administratie prin selectie de dosar si interviu pe care le-am trecut fiind pe locul 2 din 5.La votul din CL am fost exclus si inlocuit cu cel din locul 5 pe motiv de varsta si ca sunt si pensionar neavand nici domiciliu in localitatea respectiva .Intrebare; este corecta procedura cel numit neavand experienta ci fiind doar ruda cu unii din consilieri?Nu se considera discriminare faptul ca s-a ales unul tanar fara experienta iar eu fiind batran si pensionar am fost dat deoparte?Multumesc
Buna seara .Unui bun amic ii decedeaza mama in urma unei comotii cerebrale .Cu cateva zile inainte aceasta contracteaza un imprumut de la o banca pentru a acoperii un altul luat de la o societate ce acorda credite si a-i ramane si ceva bani .Se acopera imprumutul vin restul de bani in contul ei dar ea moare .Nu garanteaza cu nimic dar i se impune o asigurare de viata fara a i se face o fisa medicala .acum prietenul meu unic mostenitor dar fara succesiune facuta este somat sa plateasca ratele la credit .El are un nume iar mama lui fiind divortata altul .Intrebare:ce poate face el?Multumesc
Buna ziua .La un serviciu public de tratare distributie apa potabila ,SRL cu capital al COMUNEI 100% Curtea de Conturi in urma auditului gaseste ca in contractele comerciale incheiate in anii 2012 -2014 intre populatie si persoane juridice si serviciul de distributie desii erau prevazute penalitati de intarziere la plata, acestea nu au fost facturate si deci neincasate devenind venituri neincasate(nu prejudiciu) .In Buget ele nu erau prevazute ,bugetul fiind aprobat de catre Consiliul Local ca AGA al SRL ului iar in anii trecuti exercitiul bugetar fiind aprobat de asemenea de catre Consiliul Local(AGA).Curtea va impune facturarea si recuperarea acestora intr-un timp de....Intrebari:
-e corecta ingerinta curtii intr-un act comercial care stipuleaza penalitatea la capitolul drepturi furnizor si nu la obligatii?Nu este o ingerinta in actul managerial datoria fiind platita de client dar mai tarziu?Clientul nefiind de rea credinta dar avand oarece dificultati?
-daca clientul nu va vrea sa plateasca evident ca va fii chemat in judecata factura fiind executorie dar si pe penalitati din 2012 care sunt prescrise?
-fiind prescrise le va platii administratorul si contabila?Ne facturarea in timp util si evident prescrierea din culpa a
acestora e fapta penala?
-cu acordul AGA (consilul local)se pot trece pe costuri?
MULTUMESC!
Garda de mediu habar nu are ce inseamna cod 3600.Eu sunt administratorul unui SRL cu astfel de cod dar asta este o activitate care presupune captarea de apa din rau sau puturi.transformarea ei prin procese fizice si clorinare in apa potabila si distribuirea ei la populatie si agenti economici .Dv nu puteti fi asimi;lat sub nici o forma cu aceasta activitate .
Buna seara .Ce se poate intampla daca unul din actionarii dintr-un SRL se razgandeste si nu mai vrea sa semneze actul aditional de cesiune actiuni desi in PV de la adunarea generala a semnat iar adunarea a hotarat in unanimitate cesionarea actiunilor a 4 asociati catre ceilalti 3?
Buna ziua .Am incheiat un contract de management cu un SRL pe PFA eu fiind si pensionar .In afara de 16% impozit mai platesc si contributiile de sanatate si pensie?Daca da se recalculeaza dupa un timp punctul de pensie?Multumesc.
Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau si daca este obligatoriu sa-i aplic coeficientii si sa-i dau 1200 de lei /luna?Si daca da acest 12oo este net sau brut?Multumesc.