avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate terezbarbu

Activitate terezbarbu

Buna ziua, in parcarea unui supermarket aveam o masina parcata in dreapta, am trecut printe cele doua masini (al meu si celalalt parcat in dreapta) , am atins cu corpul oglinda, aceasta a cazut instantaneeu ( nu doar oglinda ci tot corpul oglinzii pe care era fixata oglinda retrovizoare). am crezut ca asa a fost de la inceput....chiar nu mi-am pus problema ca doar atingandu-l se va rupe. am plecat acasa. dupa nici 30 de minute , posesoarea masinii presupus avariata de mine a postat public numarul masinii mele amenintandu-ma ca m-a dat la politie si ca a vazut ea pe camerele de luat vederi al supermarketului ( supermarketul mi-a confirmat ca posesoarea masinii , contrar procedurilor, a fost informata despre nr masinii ....ulterior s-a dovedit ca i-a furnizat cu mult mai multe date.....) ca am atins masina si ca i-am rupt-o si ca am fugit de la locul accidentului si ma someaza ca in 24 ore sa maduc la politie sa declar accidentul.
Intrebarea mea este : daca ma prezint la politie ce trebuie sa declar avand in vedere ca nu este un accident de masina , masina statea?
Mulțumesc mult pentru răspuns!
As vrea sa va mai întreb legat de acest topic :
Dacă la angajatorul la care lucrez cu jumătate de norma nu am vechime decât 5 luni și jumătate mai beneficiez de plata acestui concediu medical?
Va multumesc anticipat!
Concediu medical plătit de la cei doi angajatori
Discuție Garantie
In cat timp trebuie angajatorul sa restituie garantia retinuta in cazul incetarii CIM daca nu s-ai inregistrat prejudicii ?
Sunt obligata sa semnez nota de lichidare retroactiv adica sa semnez dupa trei saptamani dupa incheierea CIM ( cu data de 4.12.2017 s-a incheia CIM iar nota de lichidare acum doua zile mi-au cerut sa-l semnez ) .
Poate fi conditionat restituirea garantiei de gestiune de semnarea notei de lichidare daca decizia de incetarea CIM a avut loc cu o luna in urma ?
Ce pot sa fac daca angajatorul nu a inregistrat in Revisal incheierea CIM. Am scos un extras de la ITM si apar activa pe angajator cu aceeasi contract de munca pe doua locatii : la sediu in Bucuresti cat si la punctul de lucru. CIM a incetat de anul trecut din decembrie desi am cerut angajatorului de o saptamana sa opereze in Revisal raspunsul a fost ca ....,, va dura...., Eu trebuie sa depun actele pentru a beneficia de somaj , dosarul nu mi se ia deoarece eu figurez cu CIM activ . Ce pot sa fac ca sa-l determin pe angajator sa-mi inregistreze urgent incetarea CIM in Revisal ?
Angajatorul este solvabil!
Am fost la un executor judecatoresc! Am si platit o taxa de 400 de lei .... si cu atat am ramas !
Pe ce baza tribunalul a admis revizuirea incuviintarii executarii silite ( daca tot tribunalul l-a admis odata ) ?
Acestea sunt niste lucruri pe care noi cei fara pregatire in domeniu nu il putem intelege !
Am pers pe toate caile legale posibile si ..... ni se spune ca nu am vrut .... :( ?!


Pt Alex_ Muntean

Va multumesc pentru raspuns !
Avocatul nostru se va prezenta la acest nou termen impreuna cu noi si e normal ca ne vom sustine punctul de vedere.
Putem sa contestam aceasta cerere de revizuire a incuvintarii executarii silite ? Exista vre-un termen pentru acesta ?
Buna ziua,

Apalez din nou la Dvs
. Sotul meu a dat in judecata vechiul angajator pentru neplata drepturilor banesti. Angajatorul recunoaste ca datoreaza, astfel sotul meu castiga in instatnta ( angajatorul trebuind sa plateasca si cheltuielile de judecata ) . Acest lucru s-a intamplat inca la sfarsitul anului trecut. Am fost sfatuiti sa facem procedual, sa urmam mai multi pasi .... de instiintare , cerere etc. catre angajator pentru plata acestor drepturi. Nu am primit nici un raspuns astfel am cerut in instanta incuviintarea executarii silite. Instanta a admis cererea. A aparut si pe portalul Tribunalului din Maramures avand rezolutia de "admis ", verificat de mine in data de 4 aprilie. Azi cand vroiam sa mai verific inca odata , nu mai apare nici macar numarului dosarului , nici la sotul meu nici la parat ( angajator ) ci am gasit ( presupun ca e vorba de aceasta executare silita pe care l-am cerut noi ...) ca in data de 11.04. 2012 apare un dosar depus la "Litigii cu profesionistii " , de contestatie la executare cu mentiunea " Revizuire - Recurs ", cu un termen de judecata 25.05.2012.
Intrebarea mea este : Ce trebuie totusi sa facem (ca imediat de un an de cand am inceput demersurile) ca sa putem recupera drepturile banesti de la angajator avand in vedere ca, chiar angajatorul a recunoscut in scris ca ne datoreaza acesti bani?

PS. Bancile si alte institutii ale statului recurg la executari silite foarte rapide, cum se poate ca noi simplii angajati sa nu reusim dupa aproape un an sa ne recuperam salariile pe care chiar angajatorul recunoaste ca ne datoreaza ...?

Va rog din suflat daca puteti sa-mi spuneti cum sa procedam mai departe !
Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Ce presupune " restructurarea postului de catre angajator in conditiile legii " si cum si cand trebuie angajatorul sa comunice acest lucru salariatei care se afla in concediul pentru inrijirea copilului? Intreb aceste lucruri deoarece chiar azi am aflat de la colegii mei " neoficial " ca functia pe care am fost angajata inainte de inceperea concediului pentru ingrijirea copilului urmeaza sa fie desfiintata printr-un asa zis examen! Va multumesc pentru raspuns !