Buna ziua.Am castigat si eu procesul inpotriva taxei auto.Doar ca la noi nu vor sa inmatriculeze masinile in cazul asta fara taxa :(
Am auzit niste zvonuri ca in unele judete se poate.Nu inteleg cum nu e la fel in toata tara???
Ce se poate face in cazul asta stie cineva?
Multumesc!
Va multumesc d-lor de raspunsuri.Am renuntat la masina aceea si am cumparat alta.Am intrebat la inmatriculari si e cum spune d-ul @levigabi.
Cu stima
De inmatriculat acea masina sigur se va inmatricula fara plata taxei. insa sunt sigur ca se va intampla asta doar daca inmatricularea va fi pe numele celui care a castigat procesul.
Cazul e mai complicat si interesati-va foarte bine daca se poate inmatricula pe numele dumneavoastra in baza hotararii respective. E posibil ca hotararea sa fie valabila doar daca inmatricularea se va face pe numele celui care a contestat taxa in instanta!
Cazul fiind mai complicat asigurati-va foarte bine inainte sa cumparati acea masina sau chiar renuntati la achizitionarea ei daca nu primiti niste raspunsuri ferme scrise din partea autoritatilor sa nu aveti complicatii.
Din perspectiva actualei legislatii ( vedeti sectiunea legislatie avocatnet OUG 9/2013 si normele metodologice ), nu are relevanta faptul ca a fost castigata taxa de poluare se plateste timbrul de mediu, desigur in acceptiunea mea personala, evident neconstitutional si o incalcare a Tratatului de functionare al Uniunii europene, timbrul nu este un timbru de mediu este o taxa asimilata taxei de poluare, inca odata este doar o opinie personala. Vi se va refuza inmatricularea chiar cu prezentarea deciziei definitive si irevocabile de restituire a taxei de poluare.
Nu m-am exprimat eu bine.El a castigat in instanta sa o inmatriculeze FARA taxa.Deci el nu a platit nimic,are hotarare sa o inmatriculeze fara taxa de poluare.Cu hotararea pe numele lui , eu pot sa o inmatriculez pe numele meu?Sper ca acum ma intelegeti ce vreau sa spun!
salut! sunt din Tulcea si am sentinta judec. din data de 05.03.13,favorabila dar cand m-am dus la serv inmatriculari nu au vrut sa-mi primeasca actele ptr ca nu le aproba centrul(Bucuresti).Sunt in data de 27.03.13 si nu mai am nr rosii de 7zile ,stau cu auto pe dreapta si nu stiu ce sa fac!Cred ca singura solutie este sa dau serv inmatriculari in judecata ptr ca nu respecta o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila.Precizez ca am dat in judecata din data de 07.12.12.Multumesc!