avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate AdinaKarina

Activitate AdinaKarina

Răspuns la discuția Somaj dupa radiere firma
Va multumesc mult pentru informatiile complete si pentru interes. Voi incerca asa cum mi-ati explicat dvs.
Răspuns la discuția Somaj dupa radiere firma
Va multumesc pentru raspuns, din pacate nu stiu cine este aceasta persoana.Nici macar la sediu nu mai este nimeni si nimic, oricum nu erau decat 2 angajati care sunt rudele patronului si care nu imi raspund la telefon.
Buna ziua. Cu 5 zile inainte sa ma intorc la munca dupa CCC de 2 ani firma s-a radiat. Eu ce fac in situatia asta va rog ? Patronul nu este de gasit, Cartea mea de Munca nu stiu ce s-a intamplat cu ea si unde este si care sunt pasii si ce acte mi-ar trebui in cazul meu pentru a putea intra in somaj ? Va multumesc
Buna ziua,

Parintilor mei li s-a spus de catre doctorul de familie ca nu mai apar in calculator si ca nu le mai poate elibera retete gratuite si/sau compensate si prin urmare li s-a comunicat : mama mea trebuie sa se duca la circa financiara sa ia o hartie cum ca nu mai realizeaza alte venituri in afara de pensie iar tatal meu sa mearga la casa de sanatate sa ia o hartie care sa-i dovedeasca pensionarea pe baza de handicap. Informatiile sunt foarte putine, prin urmare va rog mult daca ii puteti indruma unde trebuie sa mearga (ei locuiesc in sectorul 1) si ce acte trebuie sa aiba la ei sau macar cum se numesc aceste hartii, caci eu nu am reusit sa ma lamuresc ca sa-i ajut.

Va multumesc mult.
Buna ziua,

Am nascut in septembrie 2011, sunt in al doilea an de crestere al copilului si beneficiez de indemnizatie. Insa, nu am primit inca banii pe concediul prenatal si concediul postnatal (4 luni). Am vorbit cu patronul firmei si a platit toate datoriile la stat (motivul pentru care nu au fost depuse initial actele) si imi trimite prin posta in cateva zile dosarul cu actele care el spune ca imi trebuie pentru a recupera banii (fisa fiscala, concedii maternitate...cam asa am inteles). Nici patronul si nici contabilul firmei nu pot merge sa depuna dosarul si spun ca eu pot face asta caci este interesul meu. Din cate am inteles, ca sa recuperez acesti bani sunt doar 2 solutii : incerc amiabil cu patronul sau apelez la instanta judecatoreasca. Am incercat pe cale amiabila si asta este tot ce am reusit sa obtin : sa imi dea acele acte si sa ma duc singura sa incerc sa depun dosarul. Sper sa pot face eu asta, caci altfel nu se poate. Va rog mult imi puteti spune unde trebuie sa merg si ce alte acte imi mai trebuie ca sa imi recuperez acesti bani ?

Va multumesc mult.
Buna ziua. Am nascut in septembrie 2011 si primesc 1.400 lei (indemnizatie 1.200 lei si 200 lei alocatie). Cu noua majorare a indemnizatiei de crestere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, eu voi primi in continuare aceeasi suma ? Adica aceasta modificare de lege le include si pe mamele care sunt inca in concediul de crestere a copilului sau doar pe cele care vor naste de la 01 octombrie 2012 ? Si daca da, credeti ca se va da vreo suma de bani retroactiv ?