Va rog sa imi spuneti daca mai primesc pensie de urmas in cazul in care sunt nevoita sa inghet anul universitar si sa reiau in septembrie 2012.
Trebuie sa sesizez casa de pensii?
Am o intrebare: am facut succesiunea dupa mama mea. ea detinea 1/2 din apartament. s-a impratit la 3(intre sot si 2 fiice). intrebarea mea este, daca eu, in calitate de mostenitor(fiica) pot face viza de flotant pentru o alta persoana? trebuie sa merg cu tatal meu, proprietar la 1/2 + 2/8 din suprafata apartamentului?
Am si eu o intrebare: daca am avut pensie si apoimi-au sistat-o, dosarul ramane valabil sau trebuie sa fac din nou toate actele? in iulie 2010 mi-au sistat pensia de urmas pentru ca m-am angajat. multumesc!
Mai intereseaza-te. Eu ieri am fost la casa de pensii de care apartin in Buc si mi s-a spus clar, si mi s-a aratat in fata legea cum ca sa nu depaseasca venitul casticat cu mai mult de 1/4 din salariul mediu pe economie. In prezent salariul mediu pe economie este in jur de 1650lei, iar un sfert inseamna in jur de 400lei.
Mi s-a explicat pe toate partile posibile.
Nu am incotro, trebuie sa achit lunar o suma astfel incat sa imi lichidez debitul.
Mai intreaba inainte sa ai surprize. Eu am avut pensie mai putin de 1 an si nu am o suma enorma dar cunosc o persoana care lucreaza de 3 ani si pensia este de peste 500lei. Inchipuiezi cat are de plata.
Numele meu este mihaela si m si eu o intrebare: in septembrie 2009 a decedat mama mea si fiind inca la scoala am fost indrumati de la primarie sa facem dosar pentru pensie de urmas. m depus toate actele, mentionez ca far niciun fel de declaratii false si mi sa spus in urma cu 1 zi ca pensia mea este sistata pentru ca lucrez. Mentionez ca lucrez de 2 ani dar sunt in continuare la facultate la zi. pe siteul casei de pensi la rbruca pensi urmas se specifica, citez, "Copiii au dreptul la pensie de urmas:
o
pana la varsta de 16 ani;
o
daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;"
Eu nu am declarat nimic fals si nu am ascuns nimic. Ni s-a spus (mie si suorii mele) de la casa de pensi a sect 5 ca trebuie sa returnam suma intreaga. Nu inteleg ce se intampla. Am mare nevoie de ajutor si sfat. nu am de unde da acesti bani.
Daca este problema de lucrat de ce ni s-a aprobat dosarul si pensia???
Repet lucrez legal cu toate contributiile la zi inca din prima zi de angajare.
Va rog foarte mult datimi un sfat!
Buna ziua! Am si eu cateva intrebari la care am mare nevoie de raspunsuri. In urma cu 3 luni mama mea a decedat. Am ramas cu sora mea mai mica si cu tatal meu. Proprietatea mamei mele este apartamentul in care locuim toti 3, apartamentul fiind in coproprietate cu tatal meu. Eu si sora mea nu ne intelegem cu tatal nostru fiind alcoolic si ne este foarte greu sa locuim cu el. De aceea ne-am hotarat sa ne mutam insa el nu vrea sa facem succesiunea. Am 20 de ani si nu cunoasc foarte bine aceste lucruri de aceea am nevoie de cateva raspunsuri: Cui ma pot adresa pt deschiderea unei succesiuni? Care sunt costurile? Daca tatal refuza ce pot face pt a nu imi pierde drepturile atat eu cat si sora mea? Mama a obtinut apartamentul prin firma la care lucra in 1990. Cat la suta reprezinta partea mea, respectiv a surorii mele in aceasta situatie( tatal traind)? Am mare nevoie de aceste raspunsuri. Va multumesc!