Buna ziua! Am si eu cateva intrebari la care am mare nevoie de raspunsuri. In urma cu 3 luni mama mea a decedat. Am ramas cu sora mea mai mica si cu tatal meu. Proprietatea mamei mele este apartamentul in care locuim toti 3, apartamentul fiind in coproprietate cu tatal meu. Eu si sora mea nu ne intelegem cu tatal nostru fiind alcoolic si ne este foarte greu sa locuim cu el. De aceea ne-am hotarat sa ne mutam insa el nu vrea sa facem succesiunea. Am 20 de ani si nu cunoasc foarte bine aceste lucruri de aceea am nevoie de cateva raspunsuri: Cui ma pot adresa pt deschiderea unei succesiuni? Care sunt costurile? Daca tatal refuza ce pot face pt a nu imi pierde drepturile atat eu cat si sora mea? Mama a obtinut apartamentul prin firma la care lucra in 1990. Cat la suta reprezinta partea mea, respectiv a surorii mele in aceasta situatie( tatal traind)? Am mare nevoie de aceste raspunsuri. Va multumesc!
Trebuie sa incepeti dezbaterea succesiunii, la notar daca va intelegi cu tatal , daca insa acersta nu doreste , doar pe calea instantei chemandu-l pe tal dvs . in judecata . Pentru partea mamei aveti drepturi dvs. si sora, cat si tatal dvs. 1/4 tatal si restul dvs. si sora. Apoi tatal trebuie sa aleaga , fie veti instraina apartamentul si veti imparti banii, fie va va despagubi cu suma corespunzatoare si el va rasmane in apartament.
Proprietatea mamei mele este apartamentul in care locuim toti 3, apartamentul fiind in coproprietate cu tatal meu.
Apartamentul este proprietatea mamei,dobandit inainte de casatorie, sau este cumparat in timpul casatorie cu tata?
Chiar daca tata se opune la efectuarea succesiuni, puteti efectua succesiune pe instanta.
Succesiune
lysa
Buna ziua,
In urma cu 21 de ani, tatal vitreg a murit. Mama mea a facut succesiunea pt apartamentul cumparat cu el in timpul casatoriei. Din casatoria lor ... (vezi toată discuția)