avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti daca mai primesc pensie de urmas in cazul in care sunt nevoita sa inghet anul universitar si sa reiau in septembrie 2012.
Trebuie sa sesizez casa de pensii?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
alynam, utilizator
Cel mai recent răspuns: alynam , utilizator 07:18, 12 Decembrie 2011
categoric va trebui sa anuntati CASA ..pentru a nu fi nevoit(a) sa returnati banii...
Potrivit art. 119 din Legea nr. 263/2010, aveti obligatia legala sa aduceti la cunostinta casei de pensii ca, temporar, ati intrerupt cursurile universitare. Termenul in care trebuie sa anuntati casa de pensii este de 15 zile de la data la care nu va mai aflati in continuarea studiilor, asa cum impune legea.
Art. 119
Pensionarii sistemului public de pensii sunt obligati sa comunice casei teritoriale de pensii, respectiv casei de pensii sectoriale, in evidentele careia se afla, orice schimbare in situatia proprie, de natura sa conduca la modificarea conditiilor in functie de care i-a fost stabilita sau i se plateste pensia, in termen de 15 zile de la data aparitiei acesteia.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumula pensia de urmas cu alte venituri? raluca_chende raluca_chende Buna Am o nelamurire. Recent am auzit ca de la 1 ianuarie 2012 se poate primi pensie de urmas si daca sunt angajata cu norma intreaga. Momentan beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas EraseMan EraseMan Primesc pensie de urmas, ducand adeverinta de student in fiecare an la casa de pensii, insa am fost nevoit ca la jumatatea anului studentesc sa il inghet si ... (vezi toată discuția)
Trebuie sã anunþ la casa de pensii cã nu îmi continui studiile ºi nu mai îndeplinesc, astfel, condiþiile pentru a beneficia de pensie de urmaº? luluc luluc Daca ma inscriu la o scoala postliceala iar pe parcurs abandonez, trebuie sa anunt la Casa de Pensii ca am renuntat? Primesc pensie de urmas. (vezi toată discuția)