avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate DANUT&CERASELA

Activitate DANUT&CERASELA

O declaratie la notar data sub forma:renunt la succesiunea defunctului ...............in calitate de fiica succesiune fata de care inteleg sa raman straina.Declar totodata pe propria raspundere ca nu am facut nici un act de acceptare expresa sau tacita a succesiuni sus mentionate. Mentionez ca la data declaratiei nu exista nici un bun de impartit,ulterior a aparut o mostenire dobindita cu legea 10,se poate strica aceasta declaratie deoarece nu a fost facuta masa succesorala?
Răspuns la discuția LEGEA 10/2001
Persoana nu-si mai aduce aminte daca a scris ca e unica mostenitoare sau s-a referit strict la ea.
Discuție LEGEA 10/2001
Pina in februarie 2002 o persoana putea sa depuna cerere de restituire si in numele altor mostenitori(frati) sau se facea doar cerere individuala?
Discuție LEGEA 10
Buna ziua , Sotia mea a dobindit doua terenuri in baza legii 10 cu ani in urma a depus o cerere la primarie penrtu revendicare (stiu ca statul a dat un termen) pentru depunerea cererilor mai are doua surori ,una din ele a dat o declaratie la notar ca renunta la succesiune din partea tatalui si ramine straina de cauza fiind chit deoarece si sotia a renuntat la apartamentul mostenire din partea mamei mentionez ca dezbaterea succesorala a defunctului nu s-a facut in 1992 deoarece nu se stia nimic la vremea respectiva sotia era majora iar surorile minore defunctul era divortat de mama lor.As dori sa aflu ce ii revine celeilalte surori daca ne da in judecata ? o treime sau jumatate din valoarea terenurilor ? Suntem de acord sa ii dam o treime bani in mina, ce spuneti sa mergem la un notar sa dea o declaratie identica cu a surori .Mai avem probleme dupa aceea eu stiu sa poata strica declaratia.Ne ameninta ca are cetatenie italiana si ne da in judecata aici,se poate?daca nu a depus cerere in timpul dat de statul roman ce motiv aduce ca era in italia. Sau cere dezbatere succesorala a defunctului in romania?Suntem de buna credinta dar nu vrem sa cadem victime a unui sistem judiciar roman intortochiat.MULTUMESC FRUMOS ANTICIPAT.

Răspuns la discuția CETATENIE
in romania
Discuție CETATENIE
O persoana de origine romana cu cetatenie italiana dobindita,tatal fiind italian poate da in judecata o cetateana romana la tribunal in italia sa ceara o mostenire rezultata in urma unui proces sustinut in romania in baza legii 10 . Ce stiu italieni despre treburile noastre? E doar o amenintare sau un fapt real.
Discuție legea 10
Buna ziua , Sotia mea a dobindit doua terenuri in baza legii 10 cu ani in urma a depus o cerere la primarie penrtu revendicare (stiu ca statul a dat un termen) pentru depunerea cererilor mai are doua surori ,una din ele a dat o declaratie la notar ca renunta la succesiune din partea tatalui si ramine straina de cauza fiind chit deoarece si sotia a renuntat la apartamentul mostenire din partea mamei mentionez ca dezbaterea succesorala a defunctului nu s-a facut in 1992 deoarece nu se stia nimic la vremea respectiva sotia era majora iar surorile minore defunctul era divortat de mama lor.As dori sa aflu ce ii revine celeilalte surori daca ne da in judecata ? o treime sau jumatate din valoarea terenurilor ? Suntem de acord sa ii dam o treime bani in mina, ce spuneti sa mergem la un notar sa dea o declaratie identica cu a surori .Mai avem probleme dupa aceea eu stiu sa poata strica declaratia.Ne ameninta ca are cetatenie italiana si ne da in judecata aici,se poate?daca nu a depus cerere in timpul dat de statul roman ce motiv aduce ca era in italia. Sau cere dezbatere succesorala a defunctului in romania?Suntem de buna credinta dar nu vrem sa cadem victime a unui sistem judiciar roman intortochiat.MULTUMESC FRUMOS ANTICIPAT.
Discuție declaratie
Buna ziua. Am o problema familiara:sotia mea a dobindit prin legea 10 doua terenuri mostenire din partea tatalui decedat ,mentionez ca nu s-a facut masa succesorala din partea defunctului ,are doua surori una din ele a dat o declaratie la notar in felul urmator:In calitate de declaranta,declar pe pe proprie raspundere,cunoscand dispozitiile art.292C.Pen,ca renunt la succesiunea defunctului........,decedat la data de 19.02.1992,in calitate de fiica succesiune fata de care inteleg sa raman straina Declar totodata ca nu am facut nici un act de acceptare expresa sau tacita a succesiuni sus-mentionate.Intrebare:ne ajuta in vreun fel aceasta declaratie intr-un eventual proces chiar daca nu face referire direct la persoana (renunt in favoarea surorii mele) mai are vreun drept la dazbaterea succesorala?Suntem de accord sa ii dam o treime din banii luati din vinzarea terenurilor celeilalte surori,sa mergem la notar sa facem o declaratie identica ca sa nu avem probleme in viitor. Ne ajuta acceste declaratii la succesiune? MULTUMESC ANTICIPAT.
Discuție in vama
Am pasaportul si buletinul expirat si ma prezint in vama urgent pentru a ajunge acasa:Imi dau voie sa intru in tara si de ce sanctiune sunt pasibil?
Discuție Buletin expirat
Buna ziua,as dori sa stiu daca permisul de conducere este un act ce poate tine loc de document de recunoastere in fata notarului in vederea efectuarii unui act de vinzare cumparare .Mentionez ca buletinul si pasaportul mi-au expirat si am o data fixata prin precontract ,locuiesc afara si am permis italian.Nu as dori sa fiu respins daca nu reusasc sa fac in timp sa schimb buletinul.MULTUMESC.