avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buletin expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buletin expirat

Buna ziua,as dori sa stiu daca permisul de conducere este un act ce poate tine loc de document de recunoastere in fata notarului in vederea efectuarii unui act de vinzare cumparare .Mentionez ca buletinul si pasaportul mi-au expirat si am o data fixata prin precontract ,locuiesc afara si am permis italian.Nu as dori sa fiu respins daca nu reusasc sa fac in timp sa schimb buletinul.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:46, 9 Noiembrie 2010
Nu permisul nu poate ţine locul cărţii de identitate sau paşaportului. Dar cum o să călătoriţi dacă nu aveţi actele de identitate valabile?
...linistit tine loc de act identitate...Art. 50
Partile participante la actul notarial pot fi identificate de notarul public prin mentiunea in incheiere ca ele sunt cunoscute personal de acesta. In cazul in care notarul public nu cunoaste partile, este obligat sa se convinga de identitatea acestora, stabilita, dupa caz, prin:
a) acte de identitate sau legitimatii oficiale prevazute cu semnatura, stampila si fotografia posesorului;
b) atestarea avocatului care asista partea;
c) doi martori de identitate, cunoscuti personal de notarul public sau legitimati conform lit. a). Nu poate fi martor de identitate cel care:
a) nu a implinit 18 ani;
b) figureaza in act ca parte sau ca beneficiar;
c) din cauza unei deficiente psihice sau fizice nu este apt pentru dovedirea identitatii....daca o legitimatie oficiala cu poza si stampila poate tine loc actului de identitate consider ca permisul de conducere e mai mult decat suficient insa depinde de fiecarew notar in parte...
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
ContSters4579, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de identitate pentru contract notarial enverhoxha enverhoxha La cumpărarea unui bun imobiliar, singurul act de identitate acceptat de notar pentru contract este CI, sau se poate folosi un alt act (paşaport, permis de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire mariuka simo mariuka simo am pasaportul si buletinul pierdut pot utiliza DNI din spania pentru imputernicire??? (vezi toată discuția)
Permis de conducere usa - valabil pentru procura? andreicojo andreicojo Buna ziua, Eu impreuna cu matusa mea detinem o garsoniera Vreau sa vand garsoniera si imi trebuie o procura de la ea In contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)