avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate cico2cico

Activitate cico2cico

Președinte asociație proprietari.
Articolul 58(1) din legea 196/2018 menționează ca președintele și membrii comitetului executiv POT fi remunerați în baza contract de mandat.
Acest lucru înseamnă că este obligatoriu sa fie remunerați?
Dacă președintele nu dorește sa fie remunerat care este modalitatea prin care sa desfășoare activitatea fără a fi remunerat?
Am înțeles părerea dumneavoastră de prima dată.
Poate alții care citesc consideră că merită să mă contacteze.
Reclama nu este acceptată dar nici antireclama nu este.
Am expus problema dacă nu răspunde nimeni am să caut altă variantă.
Vă mulțumesc dar nu mai insistați cu nu credeți.

latka a scris:

Nu va garanteaza nimeni cistigul in instanta, prin urmare nu cred ca veti fi cautat. In astfel de cazuri clientul isi alege avocatul, dupa ce criterii doreste. Lista ati vazut-o.

Încă un lucru de menționat. Am achitat întreținerea prin transfer bancar și am specificat plată întreținere dar nu am achitat și suma pentru fond de rulment. Administratorul ma trecut restanță la întreținere cu exact suma pentru fond de rulment și refuză să modifice amenințând ca o sa plătesc penalități deși asociația nu are sistem propriu de penalități stabilit și aprobat în adumare generală.
Știu deja ca nu există rezolvare prin discuții dar am sa expun situația.
Predintele asociației a demisionat în 25 iunie 2022 și la acea dată adunarea generală a luat act de demisie. Sau făcut alegeri dar rezultatul pentru un nou președinte au fost de egalitate deci nu a fost ales. Administratorul de la acea vreme a fost demis pentru greșeli multiple la întocmirea listei de întreținere care au fost descoperite de proprietari nu de cenzor. Cu toate astea cenzorul a beneficiat de mărire de salariu iar în noiembrie președintele demisionat a mărit salariul cenzorului prin act adițional. În 12 decembrie au fost montate repartitoare pt căldură dar lista a fost întocmită cu documente de la firma cu repartitoare pentru perioada 1-31 decembrie. Practic au fost introduse date fictive pentru a acoperi factura. La momentul montării repartitoarelor nu a fost semnat acordul de confidențialitate privind datele personale dar președintele a transmis firmei respective datele proprietarilor. În ianuarie sa procedat la fel doar ca au mutat anumite sume la alte rubrici și sumele respective au fost alocate de administrator.
In noiembrie a fost organizata adunarea generala extraordinar la solicitarea a 20%dintre proprietari dar nu a fost ales un președinte pentru ca discuțiile au fost duse în derizoriu pentru distragerea atenției și a fost doar aprobat montarea repartitoarelor.
Președintele demisionat refuză să organizeze adunarea generală, sa elibereze copii după documente ale asociației, nu răspunde la solicitările scrise pe adresa oficiala de e-mail a asociației, nu întreprinde nimic pentru reparații, refuză sa afișeze documentele obligatorii la avizier,, refuză să prezinte documentele tehnice pentru repartitoare, refuză verificarea citirii contoarelor de apă, refuză verificarea instalațiilor care au fost modificate, refuză corectarea cotei parte indiviza care este mai mică la ap 4 camere decât la ap 3 camere, refuză corectarea nr de persoane declarate la întreținere, refuză accesul unor proprietari la programul blocmanager, dar încasează salariu și sunt plătite taxele desi a demisionat de aproape 9 luni..
Știu că este mult dar am încercat sa fiu cât mai scurt și unele probleme mai mici nu le-am expus.
Sa făcut sesizare la primărie dar acolo durează sau au dus documente cu date fictive sau au o relație acolo care a acoperit sau nu a luat masuri.
Întrebarea este dacă există altă soluție decât instanța și dacă pot primi
răspuns în privat de la cineva care poate ajuta cu aceasta speță?
Este greu sa aleg eu unul dintre moderatori pentru a ma reprezenta în instanță de aceea am solicitat să fiu contactat de câștigătorul în instanță pentru aceasta speță.
Bună seara. În blocul în care locuiesc sunt mai multe probleme și relativ complicate. Situația a escaladat în ultimele luni și deși am solicitat sprijin de la primărie ca autoritate de control nu am reușit sa găsesc rezolvarea. De aceea consider ca ultima soluție este instanța de judecată și va2 rog dacă este posibil să mă ajute unul dintre dumneavoastră cu reprezentarea și consiliere juridică. Am sa prezint situația dacă ma contactați la adresa de e-mail și stabilim varianta optimă. Va mulțumesc
Va mulțumesc pentru răspuns.
Problema pleacă de la faptul ca administratorul spune ca nu poate plăti facturi deoarece nu are acces la contul bancar, la contul de client online al furnizorului si nu poate intocmi listele in lipsa verificării, aprobării și a semnăturii președintelui.

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

in primul rand sunt cam multe intrebari! Da, persoana care vinde un apartament, automat nu mai poate sa fie presedinte. Nu conteaza ca locuieste sau nu acolo, conteaza sa detina cu acte acea proprietate. Facturile se pot plati si din conturi personale in contul furnizorului. Trebuie insa indicat corect codul de client al asociatiei si, eventual, seria facturii. Calculul intretinerii il face administratorul, nu presedintele. Daca platiti utilitatile la furnizor trebuie sa prezentati administratorului acele documente pentru ca el nu are de unde sa stie cine a platit partial la furnizor. Oricum, nu este indicat sa se faca asa ceva, se ingreuneaza munca de evidenta. In concluzie, daca administratorul isi face treaba, nu ar trebui sa aveti probleme. Presedintele are alte atributii.

Alegere președinte/plată facturi
Vin cu câteva intrebări pentru asociație de proprietari :
1) Datorită faptului că ultimul președinte al asociației si-a vândut apartamentul, deci nu mai este membru, iar cel anterior a demisionat si nimeni nu dorește preluarea acestei responsabilitati, sa pus problema dacă cine preia funcția de președinte trebuie sa fie doar proprietar cu alt domiciliu sau trebuie sa fie proprietar cu domiciliul in acest bloc. Întrebarea este :președintele asociației trebuie sa aibă domiciliul in acest bloc, sau poate fi doar proprietar?
2)Se poate angaja in funcția de președinte cineva care nu este nici proprietar si nu are nici domiciliul in acest bloc?
3) Datorita lipsei unei persoane alese in funcția de președinte facturile de utilități ale asociației pot fi plătite se de alți locatari in contul furnizorilor de utilități?
4) In condițiile menționate, pentru a evita întreruperea furnizării serviciilor de către furnizori, dacă eu in calitate de proprietar si membru al asociației achit in contul furnizorilor de utilități sume aferente întrețineri pentru apartamentul pe care il detin, aceste sume pot fi scăzute din întreținerea calculată pentru apartamentul pe care il dețin?
5)Dacă răspunsul la întrebarea 4 este da, este suficient sa prezint extras de cont pentru plata din contul personal sau mai sunt necesare alte documente pentru înregistrarea plății drept cota aferentă intretinerii?
6) Către furnizorii asociației pot fi efectuate plăti din alte conturi ale membrilor asociației, altele decât contul asociației (acesta fiind imposibil de accesat in lipsa unui reprezentant legal, respectiv președinte) care sa fie decontate ulterior ca plată pentru întreținere?
Va mulțumesc anticipat pentru raspunsuri
În timpul pandemiei societatea a suspendat contractele și sa trecut la șomaj tehnic. În aceasta perioada este legal dacă se lucrează la altă societate în baza unui contract de munca pentru 2 sau 1 ore.?
Care sunt implicațiile pentru angajat dacă este în această situație?
Răspuns la discuția Contestație pv rutiera
În procesul verbal este scris ușa din dreapta iar în autorizația de reparare este ușa din stânga și există fotografii efectuate de mine și fotografii efectuate de către agentul constatator care demonstrează ca în procesul verbal este scris greșit care este partea lovita.. Am fost sancționat pentru ca nu m-am asigurat la deschiderea ușii dar în fapt eu eram oprit cu ușa deschisă și am fost lovit de un alt autoturism care încerca să parcheze lângă mine. Eram parcat în spic pe un drum cu mai multe benzi deci nu afectam desfășurarea traficului prin faptul ca aveam ușa deschisă.
Dacă în procesul verbal este trecut greșit care este partea lovita adică dreapta în loc de stânga sunt șanse de câștig dacă contest procesul verbal?