avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate iconaruclaudia

Activitate iconaruclaudia

Cum pot face un contract de intretinere a mamei ?Care sunt pasii.Eu sunt fata si mama nu este deplasabila.Eu locuiesc in Braila cu fam mea si ea singura in Galati.
Discuție discernamant
Cum pot dovedi ca mama de 83 ani nu are discernamant ?Ea nu se poate deplasa si nici usa nu o deschide la doctori.Va multumesc.
Discuție inselaciune
Am o problema pe care nu pot sa o rezolv cu politia.Mama in varsta de 83 de ani proprietara unui ap. a primit in casa o fam care au pacalit-o ca o ajuta si nu mai pleaca de acolo.Eu sunt fata ei am fost la mama nu am putut sa o vad nu mi-au deschis usa.dupa insistente a aparut la usa mama vanata la ochi si mi-a spus sa plec ca nu vrea sa ma vada oamenii astia sunt buni si o ajuta.Am dubii mari pentru ca politia mi-a spus sa-mi retrag plangerea si cred ca favorizeaza infractorii.Ce pot face eu in situatia asta si cat mai repede.Este mama in mare pericol ea nu-si da seama deloc.Va multumesc.
Discuție Mostenire
Parintii mei au divortat cand eu aveam 16ani mama a castigat apartamentul cu 3 camere eu am ramas cu ea .Tata a fost luat la puscarie si nu l-am mai vazut decat mort la Poarta Alba dupa 5ani.Eu am terminat liceul si m-am angajat imediat ca sa platesc datoriile apartamentului acumulate. Am avut 2 frati acestia au decedat de curand.am cumparat ap. de la I.J.G.C.Lcand.eu locuiam acolo tote chitantele pe numele mamei.Dupa ce l-am cumparat fratii mei erau in viata au vrut sa facem actele in favoarea mea ,asa a vrut si tatal meu ,.Mama nu a vrut sa faca nici un act ,mai mult mi-a spus sa parasesc casa ,ca nu am nici un drept ,ea este proprietara si face ce vrea.Eu am plecat ,am luat doar hainele mele si am stat intr-o locuinta de serviciu.Ea a refuzat sa mai comunice cu mine si cu fratii mei spunand ca vrem sa o omoram.(mentionez ca atunci cand locuiam acolo am facut o cerere de loc de veci la un cimitir apropiat de noi, ea a zis atunci ca nu moare cand vrem noi ci cand vrea ea).Acum are 81 de ani ,nu iese din acel apartament de 5 ani.deschide usa vecinilor care zice ea ca o ajuta.Nu stiu cum sa fac, sa fie bine.Sfatuiti-ma cum sa procedez .Ce pot face, sa nu o pacaleasca cineva, acolo este munca tatalui meu si a mea in mare parte .Va rog ajutati-ma ca nu stiu pe la ce usi sa bat.
Discuție CURATELA
Am o mama in varsta de 81 de ani,bolnava, nedeplasabila de 5 ani de zile,nu este in depline facultati mintale( nu primeste medicul in casa).Eu sunt singurul copil in viata.Mie nu imi deschide usa si nu pot comunica cu ea.Alte persoane straine intra la ea,foloseste bultetinul si cupoanele de pensie pentru ridicarea retetelor compensate de 5 ani de zile aceeasi reteta.Eu vreau sa stiu cum sa o ajut ?Am fost la autoritatea tutelara din Galati si mi s-a spus ca daca nu dovedesc ca este bolnava psihic, nu fac nimic.Ea este titulara in contract si poate sa faca orice si oricine poate sa o pacaleasca.Va rog mult sa imi spuneti cum sa procedez?