avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate ionut214

Activitate ionut214

Răspuns la discuția Reclamatie angajat bancar
Bună ziua,
Am primit anenda 200 Ron de la Politie An făcut demersuri către instituția bancară să îmi restituie cuantumul amenzii însă nu am reușit.



Cererea depusa in instanta a fost admisa.Urmeaza sa ma duc cu decizia la sectia caziere si problema va fi rezolvata.

Va multumesc pentru raspunsuri!

Sa aveti un an nou fericit!
Cerere scrisa nu este depusa.Mi s-a explicat verbal care este procedura(sa merg la instanta sa fac cerere ), eu nestiind nimic la momentul respectiv i-am crezut pe cuvant.Si am mers la instanta .
Pe site -ul Judecatoriei termenul a fost fixat pe 19.12 .2014 si la obiectul cauzei apare:reabilitarea judecatoreasca ,art 527 NCCP.Daca nu se rezolva aici o sa depun cerere scrisa la politie.
Am fost la politie si m-au trimis la instanta.pana la urma cum e corect? Sa depun si cerere la politie la sectia caziere?
Din cate am citit daca reabilitarea de drept nu s-a efectuat in cazier trebuie sa depun o cerere in instanta..acum nu stiu ce sa mai cred...Cei de la Judecatorie au spus citez : ''Daca vreti sa nu va mai apara in cazier nimic faceti cerere ca la cum se misca lucrurile la noi veti ramne cu cazier multa vreme''...Asta e raspuns dat de un grefier...:(

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Legea prevede practic o contestatie
Cum se face o contestatie si la ce anume sa o fac?

Am gasit asta pe site-ul politiei:
''Persoana care figurează în evidenţa cazierului judiciar poate cere rectificarea datelor înscrise sau a notărilor provizorii dacă acestea nu corespund situaţiei reale sau dacă înregistrarea lor nu s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor legale.
Cererea de rectificare trebuie motivată, însoţită de actele doveditoare şi se adresează unităţii de poliţie care a emis certificatul de cazier judiciar, care este obligată să verifice susţinerile petiţionarului, iar în cazul în care constată că în cazierul judiciar s-a înscris o menţiune greşită, procedează la rectificarea datelor şi comunică sau eliberează un nou act în locul celui contestat.
Certificatul de cazier judiciar eliberat în condiţiile de mai sus, este scutit de taxa de timbru şi de cheltuielile efectuate pentru eliberarea documentului.
Unitatea de poliţie va comunica petiţionarului modul de soluţionare a cererii, în termen de cel mult 20 de zile de la depunerea acesteia.
Persoana căreia i s-a respins cererea de rectificare a cazierului judiciar poate introduce contestaţie, inclusiv pentru situaţia în care eroarea înregistrării în cazierul judiciar nu se datorează unităţii de poliţie, în termen de 30 de zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază teritorială de competenţă domiciliază.
Contestaţia este scutită de taxa de timbru, iar hotărârea pronunţată este definitivă şi irevocabilă.''

Editat de moderator simonette12-pct.1.3 din Regulament

Inca o intrebare daca sunteti amabil sa raspundeti , trebuie avocat in instanta sau e doar o formalitate solutionarea acestei cereri?
Va multumesc!
Sunt din Galati,multumesc pt raspuns
Cererea este depusa pentru ca reabilitarea de drept nu a avut loc.Si doream sa stiu termenul aproximativ de solutionare(acceptare).
Buna seara,

In pracatica, cam cat dureaza solutionarea unei cerei de reabilitare de drept la instanta si in cat timp cazierul va apare ''curat'' de la solutionare?

Va multumesc!
Buna ziua,

As dori sa contractez un credit dar cu un girant care lucreaza in strainatate.Se mai acorda asa ceva? Si daca da poate sa ma ajute cineva cu informatii, gen perioada de creditare,banca care acorda etc?

Am cautat pe internet informatii dar nu am gasit si nici nu ma aflu in tara ca sa pot afla mai multe detalii.

Va multumesc
Răspuns la discuția Reabilitare
Multumesc pentru raspuns!