Buna ziua, as vrea sa imi deschid propria mea afacere in domeniul hand made (bijuterii, lenjerii pat, haine copii si bebelasi etc). M-ar interesa ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea sa imi deschid afacerea, neavand pregatirea certificata in domeniu, sau ce alta posibilitate as avea pentru a putea demara deoarece din toamna mi se va reduce postul de la actualul serviciu. De asemenea, daca vreau sa trimit produsele mele in strainatate ce conditii trebuie sa indeplinesc.
Va multumesc!
Buna ziua,
Ma intereseaza ce acte si care ar fi demersurile necesare infiintarii PF, II sau IF, care ar avea ca obiect de activitate hand-made (haine, accesorii, bijuterii, etc.). Mentionez ca nu am pregatire in acest sens, totul facand din pasiune, mai ales ca mai am si un serviciu stabil. De asemenea, care forma mi-ati recomanda? Finantarea este progresiva, in functie de mersul pietei. In principiu as dori plasarea spre vanzare magazinelor on line.
Va multumesc anticipat.
Sarbatori fericite si dvs., dar parerea ca tonul nu a fost tocmai adecvat a fost adresat consultantului clio. Oricum va multumesc amindurora pentru promptitudinea raspunsurilor, am informat persoana interesata si acum se aflain cunostinta de cauza pe viitor.
Va multumesc pt raspuns desi tonul nu cred ca a fost tocmai ok. Intrebarea nu era in interesul meu, ci al unui tert, si da, stia de concediul obligatoriu pe perioada iernii, vroia doar sa vada in ce masura isi poate lua tot concediul in timpul anului, fara sa ii fie afectata perioada de concediu „obligatoriu”.
Buna ziua, m-ar interesa in ce conditii poate obliga firma un angajat sa isi ia concediul de odihna (o parte din el) intre craciun si boboteaza, pe motiv ca se inchide firma in aceasta perioada? Daca angajatul are ocazia sa isi ia tot concediul in timpul anului, il pot ei obliga sa nu si-l ia tot si sa il oblige sa si-l ia atunci? Cit de legal este? Nu sint cumva zile libere obligatorii din partea angajatului, de ce sa isi strice angajatul concediul personal?
Va multumesc pentru ajutorul acordat pina acum. Din nefericire, desi m-am intors la munca din data de 08,12,2009, nici pina acum nu mi-au dat vreun act prin care sa imi prezinte situatia mea profesionala actuala. Teoretic, nici seful filialei noastre spune ca nu stie ce sa faca (noi fiind o filiala a unei firme multinationale de distributie cu sediul in Bucuresti), deoarece nici macar la sediu nu stiu, din punct de vedere legal, cum sa procedeze in cazul meu. Sint constienti ca au gresit la angajarea pe perioada nedeterminata a fetei care a venit in locul meu, dar acum spun ca nu mai pot sa faca nimic in aceasta privinta.
Ca noutate, eu ma prezentam in fiecare zi la munca conform programului, cu toate ca nu aveam acces nici la calculator, nici la acte (eu fiind operator calculator cu atributiuni de contabilitate), dar azi a spus seful de aici ca sa nu mai merg deloc, sa stau acasa si ma anunta el daca apare vreo noutate pentru mine.
Intrebarea mea este daca fac asa, pot sa ma atace in vreun fel, stiu eu, sa nu mai imi dea somajul, sa imi desfaca cim pentru neprezentare, etc? Ce ar trebui sa fac acum, sa ascult de ce a spus seful, sau sa ma prezint in continuare la lucru, chiar daca stau degeaba, nepermitandu-mi-se sa lucrez in vreun fel?
Va multumesc anticipat
Azi fetita mea a implinit 2 ani si ca atare maine revin la serviciu. Cu toate ca legea este de partea mea, si ar trebui sa am locul de munca asigurat la revenirea la serviciu, m-au contactat de la serv. personal si m-au anuntat ca la citeva zile de la revenire voi fi anuntata ca postul meu este restructurat si ca atare voi pierde locul de munca. Interesant este ca fata angajata in locul meu a fost angajata pe perioada nedeterminata, locul ei nefiind amenintat, exista doar 2 posturi de operator calculator inca de citiva ani, si ca atare nu stiu ce post zic ei ca restructureaza... ar trebui atunci, zic eu, ca daca se restructureaza un post, din ele doua existente, plus eu, sa mai ramina doar o fata, ceea ce nu e asa... m-au anuntat direct ca postul meu e restructurat... ce sfat imi dati, cum ar trebui sa reactionez, ce acte ar trebui sa semnez si sub ce forma, ce avantaje su dezavantaje am in aceasta situatie? cum as putea sa imi recapat locul daca de la inceputul angajarii fetei s-a comis o ilegalitate?
Va multumesc anticipat si astept raspuns cit mai urgent ca sa stiu cum sa procedez