avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate seda

Activitate seda

Discuție cesiune
buna ziua. am si eu o intrebare : cate cesiuni de creanta pot fi facute in legatura cu aceeasi obligatie ?? am gasit ceva in noul cod civil referitor la cesiunile succesive insa informatiile sunt relativ insuficiente. concret : am facut un contract de cesiune, apoi a fost necesara si cesiunea cesiunii( ca sa zic asa). se poate sa fac o noua cesiune (cesiunea cesiunii cesiunii??!!!)? nu exista o alta varianta ?? va multumesc anticipat. o zi buna!


buna ziua. am si eu o intrebare : cate cesiuni de creanta pot fi facute in legatura cu aceeasi obligatie ?? am gasit ceva in noul cod civil referitor la cesiunile succesive insa informatiile sunt relativ insuficiente. concret : am facut un contract de cesiune, apoi a fost necesara si cesiune cesiunii( ca sa zic asa). se poate sa fac o noua cesiune (cesiunea cesiunii cesiunii??!!!)? nu exista o alta varianta ?? va multumesc anticipat. o zi buna!
Discuție Martor
am si eu o intrebare. in situatia in care am fost citat ca martor la un proces penal, fara a mi se cere un consimtamant prealabil si trezindu-ma direct cu citatia, exista vreo posibilitate sa nu ma prezint , tinand cont ca sunt citat tocmai la judecatoria iasi care se afla la circa 600 km de orasul in care locuiesc??? din cate stiu, prezenta martorului la proces este obligatorie , lipsa acestuia fiind sanctionata cu amenda. din pacate nu am cunostiinte cine a intentat procesul, deci ma duc efectiv in necunostinta de cauza. legal,partea care a solicitat proba cu martorii trebuie sa achite si eventualele deplasari ale acestora. in ce masura acest lucru se pune in practica si daca se pune, pot primii contravaloarea biletelor in aceeasi zi in care are loc infatisarea??
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
imi poate sune cineva detaliat ce etape trebuie parcurse dupa ce, presupunem prin absurd ca am fost admisa?? bine in mare stiu ca trebuie sa am un avocat indrumator , sa inchei un contract cu el pe care sa-l depun la barou, sa platesc taxa si...cam atat. asta stiu eu ...in schimb tot vad p-aici ca se vorbeste despre nu stiu ce decizii, validari din partea baroului ??!!!etc...ma poate lumina si pe mine cineva ?? multumesc anticipat aa....si sarbatori cu bine :)
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
mai am si eu o intrebare. in regulamentul cadru se precizeaza ca la cerere se anexeaza urmatoarele acte: certif de nastere, act de identitate, diploma de lic. etc in copie certificata . adica ?? din cate stiu eu copie certificata inseamna o copie conforma cu originalul. sau in cazul de fata inseamna legalizata la un notar ??trebuie sa le legalizez la notar?? k nu mai inteleg :D
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
am si eu o mare nedumerire in legatura cu certificatul privind starea de sănătate a candidatului, incluzând şi o evaluare psihiatrică, eliberat de instituţia sanitară stabilită de barou şi menţionată în anunţul de organizare a examenului efectuat de barou; exact asa apare pe pagina de web a baroului. adica ne trimit spre o anumita institutie sanitara ??? daca nu sunt din orasul unde imi depun dosarul pt barou nu este valabila o adeverinta din alt oras?? nu am gasit nicarieri o informatie in legatura cu acest lucru care sa ma lamureasca pe deplin.multumesc anticipat
am si eu o intrebare foarte importanta, cel putin pentru mine. in situatia in care a fost intocmit un contract individual de munca, inregistrat la ITM, pe o perioada determinata de 15 zile, echivalentul perioadei de proba, acesta imi va aparea cumva in cartea de munca??? la vechime?? cu toate ca dupa aceste 15 zile a intervenit decizia de incetare a contractului...in plus angajatorul din cate am inteles nu a platit asigurarea sociala in toata aceasta perioada. din cate stiam eu dc un anumit timp, angajatorul nu plateste asigurarile sau CAS-ul, aceasta perioada nu se ia in considerare...va rog ajutati-ma, orice raspuns e binevenit.
Răspuns la discuția Admitere in profesie - 2010
multumesc frumos
am si eu o curiozitate...stiti cumva cand va avea loc examenul de primire in profesia de avocat din 2010?? imi puteti spune ceva mai concret ???din pacate nu am prea multe informatii si nu prea stiu spre ce sa ma indrept.v-as fi recunoscatoare dc mi-ati raspunde..ms anticipat :D