avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor

am si eu o intrebare. in situatia in care am fost citat ca martor la un proces penal, fara a mi se cere un consimtamant prealabil si trezindu-ma direct cu citatia, exista vreo posibilitate sa nu ma prezint , tinand cont ca sunt citat tocmai la judecatoria iasi care se afla la circa 600 km de orasul in care locuiesc??? din cate stiu, prezenta martorului la proces este obligatorie , lipsa acestuia fiind sanctionata cu amenda. din pacate nu am cunostiinte cine a intentat procesul, deci ma duc efectiv in necunostinta de cauza. legal,partea care a solicitat proba cu martorii trebuie sa achite si eventualele deplasari ale acestora. in ce masura acest lucru se pune in practica si daca se pune, pot primii contravaloarea biletelor in aceeasi zi in care are loc infatisarea??
Aveti dreptul de a fi despagubit pentru deplasarea la Iasi dar e posibil sa nu va puteti recupera banii...
Incercati sa va interesati despre ce este vorba ca sa nu ramaneti cu banii dati si...nerecuperati...
Telefonati la organul emitent al citatiei si cautati persoana care v-a citat .Spuneti in ce situatie va aflati , solicitati cateva date in legatura cu motivul chemarii .,spuneti ca nu aveti bani pt. drum si eventual puteti sa fiti audiat prin comisie rogatorie la sectia de politie cea mai apropiata iar declaratia se va trimite de acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii martor in alta localitate/ curte de apel ionut_d_m ionut_d_m Buna ziua. Am primit o citatie prin care sunt chemat ca martor intr-un proces la o Curte de Apel situata la 220 km de localitatea mea (unde exista curte de ... (vezi toată discuția)
Citatie ca si martor in proces penal in italia ContSters141803 ContSters141803 Buna .ziua.Am primit a patra citatie pt a ma prezenta ca si martor inrr-un proces penal in Italia dar nu m-am prezentat niciodata.Am fost dusa in Italia in ... (vezi toată discuția)
Martor - mandat de aducere ioasaf ioasaf buna ziua, Am fost martor la un accident rutier.Am fost citata ca martor in proces si m-am prezentat de 2 ori dar nu am fost audiat pentru ca nu au fost ... (vezi toată discuția)