avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citatie ca si martor in proces penal in italia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citatie ca si martor in proces penal in italia

Buna .ziua.Am primit a patra citatie pt a ma prezenta ca si martor inrr-un proces penal in Italia dar nu m-am prezentat niciodata.Am fost dusa in Italia in 2002 pt un loc de munca la negru dar acolo s-a dovedit a fi altceva.Am refuzat sa fac altceva si am vrtut sa ma intorc in Romania dar carabinierii mi-au luat o declaratie si am fost nevoita s aspun cine m-a dus.In 2008 am primit prima citatie apoi a doua in 2009 si ultimele 2 anul acesta.Dar in procesul acesta eu nu cunosc nici o persoana nici din cei acuzati si nici dintre martorii citati.Mentionez ca nu am posibilitati materiale pt cazare si transport in Italia,nu cunosc limba italiana si am uncopil mc de 5 luni si nu am cu cine sa il las .Ultima citatie este pe 16iunie 2010.Ce sa fac??Cum sa procedez????Ce se intampla daca eu nu ma prezint deloc ca martor la acel proces?????Citatiiile imi vin prin intermediul ambasadei Italiei si cu ajutorul unui executor de la Judecatoria din orasul unde locuiesc.Doamna executor a spus ca ea nu stie.Am trimis mail la ambasada dar nu mi-a raspuns nimeni niciodata.Eu oricum nu am bani sa ma duc acolo.Ce sa fac????:(
Cel mai recent răspuns: ContSters141118 , utilizator 17:44, 21 Aprilie 2010
Eventual , daca si legislatia italiana prevede, se va emite un mandat de aducere, daca ei vor considera marturia dvs. esentiala . Si n-au decat sa va duca pe banii lor. Totusi, incercati sa mai scrieti celor de la ambasada, asigurandu-va ca aveti adresa buna , si , eventual pastrati aceste mailuri ca dovada ca ati incercat sa faceti ceva, in ipoteza in care se vor gandi sa va aplice vreo amenda pentru neprezentare...
noi avem art 170 alin 1 Cpc, care obliga instanta sa puna in vedere celui ce a propus un martor sa depuna suma necesara deplasarii, alte cheltuieli sub sanctiunea decaderii

prin urmare, faceti o scrisoare, o trimiteti, fie direct, fie prin ambasada, fie in ambele, atasati copie dupa citatie... si aveti sanse bune sa revedeti Italia:yeah:

ma gandeam , nu poate fi audiata prin comisie rogatorie:(
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
ContSters141118, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentie de furt vespa vespa Dupa ce am lucrat o luna in Italia, la plecare am avut intentia sa iau niste lucruri din casa respectiva, dar au descoperit lipsa lor si le-am pus la loc. Am ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie ROXANAPUSCASU ROXANAPUSCASU de cate ori poate fi ceruta comisia rogatorie in aceeasi actiune din instanta?de exemplu fosta sotie cere comisie rogatorie pt aflarea existentei sau ... (vezi toată discuția)
Martor seda seda am si eu o intrebare. in situatia in care am fost citat ca martor la un proces penal, fara a mi se cere un consimtamant prealabil si trezindu-ma direct cu ... (vezi toată discuția)