avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate isabelap

Activitate isabelap

Trebuie sa aveti in vedere art. 103 alin.1 lit.c din OUG 192/2002 care prevede că suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune: (…)

c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Cu siguranta permisul nu va fi anulat.
Totusi, va recomand sa va adresati IPJ -ului pentru a afla care este "starea" permisului de conducere.
Nu, instanta nu a aplicat nicio alta interdictie. Cu siguranta vom merge in contencios dar totusi as mai dori niste pareri.
Multumesc, Boby_yoghi!
Buna seara! Am citit cu mare interes subiectul inca de cand s-a inceput toata discutia iar acum un amic de al meu este in aceasta situatie. A fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare si s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei. A formulat cerere pentru restituirea permisului iar astazi, dupa 30 de zile, a fost la politie in speranta ca isi va primi permisul insa a aflat ca i-a fost anulat. Ce parere aveti?
Daca luam in calcul art 90 NCP nu ar fi fost normal sa isi primeasca permisul?
Va multumesc foarte mult!
Cu respect Isabela P.
Nu a fost angajata anterior si nici de somaj nu a beneficiat.
Spuneati de CAS. Acesta nu este in continuare platit si in timpul concediului medical (pt ca de fapt asta este concediul de maternitate, nu?)?
Eu ma gandeam ca se poate aplica art 2 alin. 5, lit. c din oug 111/2010 care are urmatorul continut:
5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a)...
b)...
c)au beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;



Asteptam doar confirmarea unei persoane avizate.
Multumesc!
Buna ziua!
Speta este urmatoarea: pesraona angajata pe data de 6 iunie 20012, intra in concediu de maternitate la data de 19 aprilie 2013, deci pana in acest moment nu are cele 12 luni de venituri impozitabile pt acordarea indemnizatiei de crestere a copilului. NU se va tine cont in calcului celor 12 luni si perioada in care salariata a fost in concediu de maternitate?
Multumesc!
Buna seara! Parintii mei au vrut sa angajeze o persoana de peste 45 ani si li s-a spus de la ITM ca nu vor beneficia de subventie decat daca aceasta persoana este in somaj.
Este posibil sa gresesc dar daca stie cineva mai bine si pe mine ma intereseaza informatia.



*** am postat in acelasi timp cu domnul avocat.
Multumesc si eu!
Răspuns la discuția Plangere penala in numele sotiei
Imi cer scuze ca intervin dar e o situatie buna sa imi lamuresc o chestiune.
In acest caz sotul nu poate avea calitatea de substituit procesual? Bineinteles ca plangerea va trebui insusita de sotie. Sunt eu intr-o grava eroare?
Corect. Multumesc.
Inainte de exemenele din sesiunea asta am avut exact aceesi discutie la seminar: daca cel care "cumpara influenta ' savarseste o infractiune sau nu. Raspunsul a fost categoric nu, nu savarseste nicio infractiune. Am cautat si prin cartile de specialitate dar nu am gasit nimic in acest sens.
Multumesc inca o data!
olimpia_ilie a scris:

Janosvarga a scris:

Ok .functionarul public poate fi subiect pasiv ....adica cel influientat.......daca acesta nu este incriminat in concret in cauza ,sau poate fi imaginar incriminat , se poate da solutia de condamnare...desigur a lasa sase creada ...trebuie sa fie credibila nu prezumtiva...


Dvs nu intelegeti ce inseamna infractiunea de trafic de influenta. Cel influentat, adica cel caruia i se face promisiunea ca un functionar public va actiona pt el nu este sub nicio forma subiect pasiv (victima), chiar daca si el are calitatea de functionar, ba din contra este subiect activ al infractiunii de cumparare de influenta.



Eu de o asemenea infractiune nu am auzit...:cumparare de influenta:
Nu cel caruia i se face promisiunea este cel influentat ci persoana pe langa care se intervine.

Oricum nu prea ai ce sa intelegi din cele spuse pana acum, nu poti da un raspuns, dar hai sa nu postam doar de dragul de a posta.