avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate alin-m

Activitate alin-m

Cum se partajeaza la divort bunurile imobile mostenite de unul dintre soti in timpul casatoriei?
am hotarare judecatoreasca de evacuare a chiriasului rau-platnic. Cum il pot evacua cat mai repede si cu cat mai putine cheltuieli? Pot pur si simplu intra in casa avand in vedere ca nu mai locuieste acolo sau trebuie neaparat sa apelez la un executor?
Buna ziua!
Am inchiriat o casa unei societati comerciale, in contractul incheiat convenind pentru unele reparatii capitale pe care sa le faca aceasta prin compensare cu chiria, urmand a ma notifica pentru alte cheltuieli care ar cadea in sarcina mea pe parcurs.
Desi am solicitat documente justificative pentru reparatiile convenite in contract, reprezentantii societatii tergiverseaza acest lucru si telefonic imi spun ca au mai facut si alte cheltuieli care trebuie compensate cu chiria, dar despre care nu am fost notificat in prealabil.
In concluzie, nici nu au prezentat documente justificative privind cheltuielile efectuate, nici nu au platit chirie.
Ce cale trebuie sa urmez pentru a ii obliga sa prezinte documentele si sa plateasca chiria, iar daca nu sa anulez contractul de inchiere in care este stipulat ca este reziliat daca nu plateste 2 chirii.
Daca sunt functionar public (fiindu-mi retinuta CASS) si in acelasi timp exercit si o profesie liberala, trebuie sa platesc contributia de sanatate pentru veniturile din profesia liberala?
sunt auditor financiar, iar pe stampila data de camera auditorilor apare numele meu, auditor financiar si nr. certificatului de auditor. La fisc m-am inregistrat cu denumirea Cabinet de audit financiar - nume prenume. Este necesara confectionarea unei noi stampile sau pot s-o folosesc pe cea care o am (la banca, pe facturi etc.)?
Răspuns la discuția Ridicare autoturism
Nici nu o sa va dea proces-verbal. Probabil tot in Craiova vi-i s-a intamplat. La fel am patit si eu, m-am trezit fara masina acolo unde o lasasem, fara sa stiu unde a disparut. Ar fi trebuit prin 112 sa dau masina furata, iar apoi sa-i dau in judecata pe cei de la RAT si sa atac in contencios administrativ hotararea de Consiliu Local in baza careia ridica masini si care este ilegala. Dar am renuntat pentru ca aveam nevoie de masina si din lipsa de timp. Ei dau numai factura ca ti-au prestat un serviciu, pe care tu o semnezi ca sa-ti ridici masina (prin semnatura esti de acord cu serviciul prestat), si uite asa ne fura pe fata
Răspuns la discuția Pfa pentru audit financiar
sunt memebru cafr. Intrebarea era daca pot infiinta PFA conform OG 44
Pot sa-mi infiintez un PFA pentru activitatea de audit financiar? Am in vedere ca OG 44/2008 la art. 1 alin. 3 spune ca "nu se aplica acelor activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii", iar la activitatea de audit financiar am inteles ca codul CAEN trebuie sa fie unic
Răspuns la discuția locuinta cumparata fara acte
va multumesc
Răspuns la discuția locuinta cumparata fara acte
Multumesc pentru sfaturi dar nu inteleg ce este "actiunea impotriva cumparatorului de prestatie tabulara"