avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate Musett

Activitate Musett

Am rugamintea sa ma ajutati sa clarific o problema legata de tipul de membri care pot adera la statutul unei cooperative agricole.
In acest moment activitatile economice agricole pot fi desfasurate in calitate de:
- Persoana fizica neinregistrata - Producator agricol
- Persoana fizica autorizata - inreg in Reg Comertului
- Intreprindere individuala
- Intreprindere familiala
- societati comerciale cu toate formele de organizare juridica (SRL, SA, SNC, etc)
Cooperativele agricole sunt de doua feluri:
- Coop Agric de gradul I
- Coop Agric de gradul II
Intrebarea este in ce tip de cooperativa trebuie sa se inscrie fiecare producator agricol in functie de forma de organizare?
Multumesc anticipat de ajutor.
Răspuns la discuția desfierile
Eu sunt mamica de copil adoptat. Pentru a intelege macar putin de ce parintii tai au atat de multe pretentii de la tine incearca sa traiesti putin si din ceea ce simt ei. Un parinte care adopta o face in deplina cunostinta de cauza, o face pentru ca iubeste enorm si neconditionat copii, o face pentru ca are multe de daruit. Pentru toate acestea, pentru ca toata viata ii este dedicata copilului mult dorit are si pretentii ( acest lucru se intampla indiferent de modul in care ajunge copilul in familie). Este adevarat ca noi parintii uneori putem exagera in asteptarile pe care le avem de la copiii nostri, insa acest lucru se intampla tocmai pentru ca ii iubim foarte mult si ne dorim sa fie cei mai buni. In acele momente uneori nu constientizam ca le rapim o parte din bucuriile copilariei.
Parerea mea este ca ar trebui sa vorbesti cu parintii tai, poti incepe cu cel care iti este cel mai apropiat si fii convinsa ca te iubeste mult daca iti cere mult.
Buna,

Problema familiei mele este constituita din vecinii de sub noi, care de aproximativ 3 ani, ne fac in mod constant reclamatii la politie, atat prin chemare la sediu cat si prin apel telefonic pentru deranjarea linistii publice - nu este vorba de muzica, petreceri, certuri etc, ci despre cei doi copii de 5 si 7 ani care se joaca ( precizez ca sunt acasa dimineata - se pregatesc repede de gradinita- si seara marti si joi, ca in rest au antrenamente si vin, fac dus, mananca si somnic, iar in Week-end de cele mai multe ori suntem plecati). Politistii au venit, au constatat si si-au cerut scuze ca ne-au deranjat si au plecat de fiecare data.
Noi am raspuns civilizat la fiecare dintre reclamatii, politia a verificat si nu a putut lua nici un fel de masura impotriva noastra.
Ce putem face noi in aceasta situatie pentru a-i face sa se opreasca din reclamatii nefondate.
Bine, pot enumera ca ei fac petreceri, 6 luni ne-au lasat un radio in baie intre posturi, au venit la usa noastra cu scandal si injurii, ne-au acostat in scara blocului sau pe strada in acelasi mod, mai nou la fiecare miscare, deschidere de usa, ne bate cu ciocanul in teava de la incalzire, etc... insa noi nu am depus reclamatii( nu ne place, nu ne sta in fire si incercam sa-i ignoram in mod permanent).
Nu cred ca este corect ceea ce ati spus mai sus, intre cele doua parti a existat o intelegere verbala in baza careia sumele facturate au fost confirmate cu semnatura si stampila.
Am rugamintea sa-mi spuneti daca o firma este indreptatita sa refuze la plata doua facturi dupa mai bine de 30 zile de la data scadenta pe motiv ca valoarea facturii este mai mare decat valoarea costului lunar prevazut in contractul de prestari servicii? Cele doua facturi sunt semnate si stampilate, in contract la capitolul pretul contractului exista un paragraf care spune ca pretul contractului poate fi renegociat in functie de rezultatele prestatorului, de asemenea exista un paragraf care spune ca orice modificarea a prezentului contract se va face doar prin act aditional - act aditional ce nu a fost incheiat pentru modificarea pretului contractului insa in aceste conditii s-au platit patru facturi cu o valoare mai mare decat cea prevazuta in contract.
Multumesc.