avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate virgild

Activitate virgild

Am fost amenintat, insultat si injurat de catre seful direct in timpul exercitarii atributului de putere publica (ambii fiind functionari publici si in timpul programului). Cui va trebui sa ma adresez pentru infractiunile de ultraj, calomnie, insulta? Instantai sau parchetului? Prin plangere prealabila?
Răspuns la discuția directori deconcentratre
In acest moment, niciunul dintre conducatorii institutiilor publice deconcentrate nu au statut de functionari publici. Calitatea de functionar public o au doar aceia care in momentul numirii lor, in baza OUG 37/2009 SI/SAU 105/2009 s-au suspendat din functia publica. In acest moment, in baza Deciziei CCR 1629/2009, practic institutiile publice prin cei care le conduc exercita "abuz de putere", intrucat incepand cu data de 28.02.2010, norma juridica prin care se exercita functia publica de conducere la institutiile deconcentrate trebuie sa fie Legea 188/1999 cu modificarile si completarile ulterioare, dar conducerea acestora este exercitata tot de cei numiti in baza celor doua ordonante declarate neconstitutionale.
Am contestat in instanta (curtea de apel), impreuna cu un alt coleg, un act administrativ emis in baza OUG 37/2009. Cererea de suspendare a acestuia ne-a fost respinsa pentru amandoi. Am uzitat de calea de atac prevazuta, respectiv recurs la ICCJ. Precizez ca pentru ambii obiectul supus judecatii era acelasi. Pentru ambii intimatii recurenti erau aceeasi, chiar si continutul cu motivele de recurs au fost absolut identice. In schimb, solutia ICCJ a fost de admitere a recursului pentru colegul meu si de respingere pentru mine. Desigur pe langa gustul amar lasat de o asa abordare contradictorie a doua spetze identice as vrea sa intreb : Mai este posibila vreo cale de atac in aceasta situatie. Daca da, care poate fi aceasta?
Multumesc!
sa fiu mai explicit! am introdus actiunea in instanta de contecios cu mai multe capete de cerere, intre care suspendarea actului administrativ si anularea acestuia. La unul din termene instanta a respins solicitarea de suspendare a acestuia (decizie asupra careia am si facut recurs in termenul legal), dupa care la un termen ulterior instanta a trecut la judecarea celuilalt capat de cerere, respectiv de anulare a actului administrativ. Decizia a fost de admitere, respectiv de anulare a actului administrativ. Dilema este daca acesta (actul administrativ) isi suspenda si aplicarea pana la solutia definitiva si irevocabila data intr-un eventual recurs promovat de autoritatea publica!
Multumesc!
Am contestat in instanta, in baza Legii nr. 554/2004, actul admnistrativ de eliberare din functie in baza oug nr 37/2009. Instanta a respins cererea de suspendare a actului administrativ considerand-o ca nefiind justificata, dar pe fond a admis cererea de anulare a actului administrativ (ordin de ministru). Intrebare: Suspendarea acestuia se aplica odata cu pronuntarea pe fond a primei instante pana solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei (eventuala cale de atac cu recurs la ICCJ?