avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters117277

Activitate ContSters117277

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate. In 2009 am avut un contract de colaborare cu o firma de asigurari, persoana fizica fiind. Nu l-am inregistrat la Administratia Financiara pentru ca am renuntat repede la el. Nu am avut nici o activitate, deci nici un venit in urma lui. Acum cateva zile mi-a ajuns o scrisoare de la ANAF in care mi se cere ca in termen de 15 zile sa fac declaratia de venit pentru 2009. E normal? in conditiile in care nu m-am inregistrat ca prestand activitati independente? Puteau cei de la firma cu care "am colaborat" sa inregistreze contractul fara acordul meu? Sunt dator la stat? :( #-o
Buna ziua!
Doresc sa-mi infiintez un pfa (in jud Arges) cu norma de venit, domeniul , dar am o mica problema....cum demonstrez ca marfa o produc eu? Daca mai e nevoie de vreo licenta care sa ateste ca sunt producator, aprox., ce costuri suplimentare implica?
Va multumesc!
Răspuns la discuția amenitare
La ITM, din câte ştiu eu sunt vreo 5000 de dosare în aşteptare....deci o să aveţi de aşteptat. ªi eu păţesc acelaşi lucru la serviciu (soc. privată), dar nu mă feresc să le zic. Cu siguranţa nu te poate concedia nimeni doar pt că îti aperi drepturile. Singura soluţie pentru ei ar fi sa elimine, pentru o perioadă, postul pe care esti tu angajat, ceea ce e un pic mai complicat. ªi angajatorul are nevoie de voi, nu doar voi de el. Dacă nu aduceaţi profit firmei, pâna acum eraţi şomeri. Nu te ţine nimeni de milă, dar nici nnu e nebun să concedieze 10 - 12 persoane, doar aşa...că au gura mare.
Baftă!
Buna ziua!
Eu, împreuna cu 3 fraţi avem în proprietate 1 ha de pădure care aparţine fondului forestier naţional cu titlu de proprietate pe numele tuturor. Terenul este moştenire. Acum am dori să-l scoatem din fondul forestier naţional (prin înlocuire cu alt teren care se afla în vecinătatea ffn) şi să-l împarţim, ca ulterior fiecare sa-şi construiasca structuri de primire turistica.
Aş vrea să ştiu dacă este posibilă scoaterea lui, având în vedere că art. 34, alin 2 din codul silvic spune că nu poate fi divizat sub 1 ha; si dacă exista vreo soluţie, care sunt costurile estimative, in contextul în care detin de cinci ori supr. de inlocuit? Pădurea se afla in jud Argeş în apropiere de lacul Vidraru.
Vă mulţumesc!