Buna ziua,
Daca sunt inregistrat pe CNP la finante,cu un aprtament in regim hotelier pe sistem real unde platesc impozit pe profit + 5.5 % cas, si nu sunt inregistrat la Registrul Comertului,sunt obligat conform legislatiei in vigoare sa schimb /declar destinatia spatiului si sa-l evaluez in vederea stabilirii impozitului dat fiind ca pe Sibiu se percepe taxa hoteliera de oras 1%?
Va rog sa ma ajutati si prin a-mi spune daca aceasta taxa de 1% trebuie sa apara obligatoriu pe bonul fiscal.
Va multumesc pentru suport.
Cu respect.
Am primit recent o notificare pe adresa firmei,din partea Societatii Romane de Televiziune Timisoara prin care mi se cere sa achit o taxa in valoare de 1030 ron,reprezentand ''taxa pentru serviciul public de televiziune''in baza legii 41/1994.
Va rog frumos sa ma lamuriti care e situatia vis-a -vis de aceasta lege.
Sunt obligata sa platesc,sau nu?
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire la urmatoarea problema:
In vara acestui an asociatia de proprietari ne-a informat ca urmeaza sa se contorizeze consumul de caldura in blocul unde locuiesc,prin instalarea unor contoare noi la fiecare apartament in parte.Ulterior (adica acum 2 saptamani)am aflat ca asta implica anularea retelei actuale de caldura si instalarea alteia noi pe casa scarii de unde noi locatarii trebuie sa ne racordam pe propria cheltuiala,costurile ajungand pana la 1200 - 1300 lei / apart.
Partea cea mai neplacuta este ca nu ne-a spus nimeni ca aceste lucrari se vor face in plina iarna cand si asa cheltuielile sunt greu de suportat financiar,si pe perioada lucrarilor noi,locatarii nu vom avea caldura,sa nu mai spun ca sunt printre noi familli care nu pot suporta o asemenea cheltuiala acum,lucru de care se pare ca nu-i pasa nimanui.
Intrebarea mea este:
E legal sa se faca asemenea lucrari in conditiile specificate mai sus.
Precizez ca toate acestea se fac printr-un program initiat si aprobat de Primaria locala.
Va multumesc din suflet ca sunteti aici pentru noi.
Am o problema legat de ajutorul de somaj si as avea nevoie de ajutor.
Asadar:
Am lucrat un an in perioada iun 2007 - aug 2008,din care in perioada
08 aprilie.2008 - 04.august 2008 am fost in concediu medical prenatal,apoi postnatal,dupa care am primit drept de indemnizatie timp de 2 ani.
La data de 01.08 2010 am revenit in activitate,si mi s-a incetat CM la 01.09.2010 cu art.65.
Intrebare: beneficiez de somaj?Cei de acolo mi-au spus ca nu,conform bazei lor de date am cotizat doar 11 luni si 5 zile.
Va rog dati-mi un raspuns