Buna seara! La primul termen de judecata a unei cereri de revizuire a Deciziei Curtii de Apel, termen la care partile sunt legal citate, pot cere modificarea cererii initiale cu intentia de a modifica temeiul juridic?
Legea 263/2010, art. 3, alin. 1, lit.q, pct. 6, reglementeaza in totalitate problema pusa in discutie?
Ati introdus actiune in instanta pentru indreptarea neregulilor?
Va multumesc anticipat.
dar pot introduce o noua actiune cu acelasi obiect? avand in vedere ca am probe noi. Actiunea se refera la plata orelor lucrate suplimentar, care nu au fost compensate cu timp liber corespunzator.
Intr-un conflict de munca, instanta de recurs a casat sentinta primei instante, a trimis dosarul spre rejudecare cu recomandarea efectuarii unei expertize contabile, din care sa reiasa procentajul unui spor pentru fiecare reclamant din dosar. Cine plateste onorariul expertului in acest caz.
2) La data de 11.12.2008, am introdus o acţiune în instanţă, pe rolul Tribunalului Tulcea, prin care a cerut:
„OBLIGAREA PÂRÂŢILOR, ........................... în solidar, LA CALCULAREA ªI PLATA DREPTURILOR SALARIALE CU TITLUL DE SPOR DE IZOLARE DE PÂNà LA 60% DIN SALARIUL DE BAZà (NU LA SALARIUL DE FUNCŢIE, AªA CUM S-A CALCULAT DE CÃTRE ..................., CONFORM ORDINULUI ...............NR. 664/1997), DE LA DATA DE 15.12.2005 PÂNà ÎN PREZENT, în conformitate cu prevederile art. 5 alin. 1 din O.G. nr. 27/1996, ACTUALIZATE CU COEFICIENTUL DE INFLAŢIE, DE LA DATA NAªTERII ACESTOR DREPTURI ªI PÂNà LA PLATA EFECTIVÔ.
Prin Decizia Civilă 602 din 16.12.2010 Curtea de Apel Constanţa, instanţa de recurs, se pronunţă, irevocabil, astfel:
„Modifică în parte hotărârea în sensul că admite acţiunea şi obligă pârâţii la plata către reclamanţi a drepturilor băneşti cuvenite ca urmare a calculării sporului de izolare – corespunzător coeficientului aplicabil fiecărui reclamant în parte şi pentru perioada în care s-a aflat în unitate – în funcţie de salariul de bază, începând cu data de 15.12.2005 şi până la data pronunţării prezentei hotărâri, sumele urmând a fi actualizate în raport de rata inflaţiei de la data naşterii dreptului şi până la momentul plăţii efective.”
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 1/26.01.2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar, prevede la art. 5, alin. 1 şi 2, următoarele:
Art. 5 (1) Începând cu luna ianuarie 2010, personalul aflat în funcţie la 31 decembrie 2009 îşi păstrează salariul, solda sau, după caz, indemnizaţia lunară de încadrare brut/brută avute la această dată, fără a fi afectate de măsurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie 2009 prevăzute la art. 10 din Legea nr. 329/2009, care se calculează după cum urmează:
a) la salariul de bază, solda/salariul funcţiei de bază sau, după caz, indemnizaţia lunară de încadrare corespunzătoare funcţiilor avute la data de 31 decembrie 2009 se adaugă cuantumul sporurilor şi indemnizaţiilor care se introduc în acesta/aceasta, prevăzute în notele la anexele la Legea-cadru nr. 330/2009, numai personalului care a beneficiat de acestea, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii;
b) sporurile, indemnizaţiile si alte drepturi salariale prevăzute în anexele la Legea-cadru nr. 330/2009 care nu se introduc în salariul de bază, solda/salariul funcţiei de bază sau, după caz, indemnizaţia lunară de încadrare se acordă în aceleaşi cuantumuri de la 31 decembrie 2009, numai personalului care a beneficiat de acestea, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, cu respectarea prevederilor art. 23 din Legea-cadru nr. 330/2009.
(2) Personalului salarizat în conformitate cu anexa nr. VI la Legea-cadru nr. 330/2009 i se va aplica modul de calcul reglementat în cuprinsul acestei anexe.
Având în vedere că pentru luna decembrie 2009, personalul încadrat pe funcţii la structurile din "Delta Dunarii", i-a fost recunoscut în instanţă, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, dreptul salarial spor de izolare calculat la salariul de bază, iar prin O.U.G. 1/2010 drepturile salariale pentru anul 2010 rămân la nivelul lunii decembrie 2009, institutia nu trebuia sa tina cont de hotararea definitiva si irevocabila si sa acorde sporul de izolare în anul 2010, calculat la salariul de bază din luna decembrie 2009? Astept opinii si indrumari in acest sens. Va multumesc.
S-a intocmit un raport de cercetare disciplinara, au fost testati si alti colegi de-ai mei in acea dimineata si au dat si declaratii ca fiola cu care am fost eu testat s-a inverzit in proportie de 40 % si a lor nu si-a modificat culoarea. La presiunile pe care le-au facut asupra mea si intimidat de rezultatul testului am dat o declaratie scrisa prin care am recunoscut faptul ca am consumat alcool cu o seara inainte pana in jurul orelor 22.
Nedumerirea mea este urmatoarea: daca fiola cu care am fost testat era expirata de trei ani, oare nu cumva toata cercetarea efectuata si sanctiunea aplicata este lovita de nulitate absoluta? Vreau sa am o baza legala in acest sens, pe care sa o pot folosi in apararea mea.
Pana aici am inteles. Nu trebuia sa ma prezint la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice, dar pot folosi in apararea mea, faptul ca fiola cu care am fost testat era expirata de 3 ani? Mai este concludent raportul de cercetare daca fiola era expirata?