avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate siner

Activitate siner

Multumesc de raspuns!
Hartiile reprezinta niste note de constatare si decizii de imputare in cadrul companiei conform art. 254 alin. 3 din codul muncii. Eu am semnat ca am grija de masina, ca nu mananc/beau/fumez in masina, adica lucruri civilizate.
Si eu ma gandeam ca nu pot fi pus sa platesc pentru o paguba fara sa fiu prevenit.
La art. 254 alin. 2 spune clar ca angajatul nu poate fi facut raspunzator de cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului. Eu ca agent de vanzari am facut sute de km/zi si nu poti sa ai control asupra pietrelor sarite in mers, iar zgarietura din parcare este in riscul serviciului si este o cauza neprevazuta.

Va multumesc.
Buna ziua.
Ca nou angajat am luat in primire masina de serviciu. La primire colegul de la parcul auto mi-a spus ca masina are casco si am obligatia sa anunt orice incident am in trafic. Intr-o dimineata am gasit masina usor zgariata pe bara si conform intelegerii am anuntat si am mers cu masina la firma pentru a fi evaluata de colegul de la parcul auto. Acesta mi-a spus sa deschid dosar de dauna pentru zgarietura si inca doua dosare pentru doua lovituri de piatra (cat gamalia de la ac fiecare). M-am conformat si am deschis 3 dosare de dauna la compania proprietara a automobilului (masina este inchiriata). Dupa ce am deschis dosarele cel de la asigurari ma intrebat daca stiu ca platesc 100 euro pentru fiecare dosar deschis! Binenteles ca am zis ca nu stiu si daca as fi fost informat de la inceput nu as fi preluat masina! Mi-am dat demisia de la firma in ziua respectiva (eram in perioada de proba) si am fost de acord sa merg la asigurator sa verifice masina pentru ca eu am deschis dosarele de dauna.
Acum firma vrea sa platesc 1500 lei pentru cele 3 dosare! Avand in vedere ca eu nu am stiut si nu am semnat (la asigurator colegul de la parcul auto a venit cu niste hartii sa semnez ca sunt de acord sa platesc francizele de 1500 lei pe care nu le-am semnat) nicio hartie in care sa specifice aceasta franciza, ma poate obliga firma sa platesc aceasta franciza?
Mentionez ca mi-au venit acasa niste hartii si o nota de constatare prin care vor ca eu sa le platesc 1500 lei.

Intreb ca sa stiu daca are rost sa-mi angajez un avocat sau mai bine platesc.

Multumesc foarte mult!
Pot sa depun cerere de anulare a procesului verbal pe motiv ca nu este semnat? Si automat sa depun cerere pentru anularea executarii silite ca fiind neintemeiata?
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Nu am achitat amenda pana acum pentru ca nu am stiut de ea.
Procesele verbale sunt copie conform cu originalul si nu au semnatura, au doar 2 stampile mici rotunde pe care scrie "centrul de studii tehnice rutiere si informatica bucuresti".
O sa depun contestatie la PV si contestatie la executarea silita.

Va multumesc foarte mult!
Buna ziua, vineri in data de 03.iulie.2015 am gasit in cutia de scrisori o somatie de plata pentru 2 amenzi de rovinieta in 2 zile consecutive (nu merg fara taxe platite dar nici nu mai pot dovedi dupa 3 ani...) din iunie 2012. Trebuie sa platesc 56 euro pentru cele 2 amenzi si 467,06 lei cheltuieli de executare silita!
Pana acum nu am primit acasa nicio instiintare de amenda pentru rovinieta, iar acum nu pot verifica/dovedi daca am avut sau nu rovinieta in perioada respectiva.
Ce pot face pentru anularea acestor cheltuieli de executare silita in primul rand, si pentru anularea uneia dintre amenzi?
Dosarul de executare are data de 29,06,2015. Plicul a fost depus de ei la posta pe 30,06 si primit de oficiul postal din zona in care locuiesc in data de 01,06. Am inteles ca am 5 zile pentru a depune contestatie, deci luni trebuie sa fac asta.
Ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie? Eventual cu un sfat.
Consider ca trebuie sa platesc cand gresesc, dar in situatia de fata nu ma pot apara, nu pot nici macar verifica daca am gresit sau nu!

Va multumesc si va doresc o duminica frumoasa.
Discuție Intarziere rata
Buna ziua, impreuna cu sotia avem 3 credite (2 in lei si unul in euro) de mai multi ani. Toate 3 creditele sunt facute la aceeasi banca cu care colaboram de mai multi ani, am inchis unele credite, am facut refinantare la altele. Acum cateva luni nu am putut achita rata pe data de 5 cand era scadenta (scadenta este la toate creditele pe data de 5 cand intra si salariul pe card, avand optiunea de plata direct din cont) avand in vedere sa depunem banii in cont mai devreme de 30 de zile. Fiind luna de 30 de zile aveam ca termen maxim data de 4 a lunii urmatoare. 4 a picat intr-o sambata si atunci am depus banii vineri. Ca de obicei banii intra in cont sau ii depunem in lei urmand ca banca sa faca conversia in euro pentru rata in euro si restul sa fie pentru ratele in lei. Luni pe data de 6 ne-au sunat de la banca sa ne spuna ca am depsit 30 de zile calendaristice (asta dupa ce am sunat de 4-5 ori sa intrebam daca este ok sa depunem vineri banii si nu este prea tarziu!) si sotia este bagata in biroul de credite ca rau platnic! Creditele sunt facute pe numele sotiei. Cand am cerut lamuriri si le-am adus aminte de telefoanele care sunt inregistrate ni s-a spus ca data scadenta fiind in weekend devine scadenta anterior datei respective adica vineri. Ok, dar noi am depus banii pentru rata anterior scadentei cum ne-au comunicat cei de la relatii cu clientii si ne-au asigurat ca nu avem probleme! Atunci am aflat (intradevar scrie undeva intr-un colt al dosarului de credit care are exagerat de multe pagini) ca devin ambele rate scadente, iar banca a luat lei pentru ambele rate si ne-au spus sa depunem restul de bani pentru euro! Din cauza asta am depasit cele 30 de zile! Este corect ca ei sa traga lei pentru ambele rate in loc sa traga toti banii pentru rata veche? Este ceva ce putem face pentru a fi stearsa din biroul de credite? Mentionez ca am depus diferenta de euro in cateva zile...

Multumesc
Va multumesc foarte mult! Raspunsurile Dumneavoastra ne-au ajutat enorm. O sa consultam un avocat caruia ii vom da aceste raspunsuri pe hartie ca sa le discutam.
VA MULTUMESC. O ZI EXCELENTA.
Buna seara,

Socrul meu trebuia sa imparta un apartament cu fratele lui, in urma decesului parintilor. Acestia au vorbit cu familile copiilor (doi frati) ca lasa apartamentul unuia dintre nepoti, acesta avand obligatia sa plateasca jumatate din apartament verisorilor lui. Au facut contract de intretinere cu nepotul care urma sa primeasca apartamentul fara a anunta ambele parti (mostenitorii de drept - socrul meu si fratele lui). Acum dupa decesul proprietarilor, nepotul cu apartamentul a fost intrebat de jumatatea care trebuie sa o plateasca (au trecut patru ani de la decesul proprietarilor) a aparut cu acest contract de intretinere cu ajutorul caruia a devenit proprietar. Mentionez ca pe baza acestui contract nu vrea sa plateasca 50% din apartament.
Socrul meu, mostenitor de drept (unul din cei doi copii ai proprietarilor) nu trebuia sa fie instiintat despre acest contract de intretinere facut intre parintii lui si nepot?
Cum putem ataca acest contract pentru a recupera 50% din valoarea apartamentului?

Va multumesc foarte mult si imi cer scuze ca nu am apucat sa citesc tot acest forum, deoarece sunt in criza de timp cu rezolvarea acestei probleme.

O seara excelenta!