avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate DYC

Activitate DYC

Va multumesc.
Acesta aste pt anii 2007-2008 ma interesa cum se procedeaza pt anul 2009 pt ca eu am treminat activitatea in dec 2009 si sa stiu daca pot cere mai multe salarii.Se considera cel de pe 2008 valabil si pt 2009?

Multumesc.
Am lucrat intr-o firma privata (specific de comert) pana la 21 dec 2009. Vreau sa stiu daca am dreptul la un singur salariu compensatoriu ( care este prevazut in CIM unic la nivel national) sau la mai multe. Unde pot gasi prevederile contractului colectiv de munca la nivel national pe ramura comert sau unitate, care sa fi fost in vigoare in anul 2009?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Neacordare salariu compensatoriu
Va multumesc pt. raspunsul d-voastra.
Buna ziua,

In data de 19.11.09 am primit o instintare care relateaza faptul ca se restructura postul meau si ca nu sunt locuri vacante in unitate cu aplicarea art 68 si am avut un preaviz de 20 de zile.In decizia incetarii preavizului se ia in considerare art 73 alin.1.Am trimis o notificare cum ca doresc un sal comp.conf .ccdm unic 2007-2010.
Angajatorul spune ca in ccdm incheiat cu firma ...2008-2010 la niv. de unitate nu are prevazut in cazul concediarilor col. ce nu tin de pers. ang. acordarea sal. com. iar acordarea acestuia ar duce la incalcarea art 8si art 16 CM.Si ca in cimul meu nu scrie de asemenea ca o sa se acorde sal. com. in concluzie nu imi dau sal. com.

Multumesc.
Eu stiu ca puteti cere cat timp sunteti angajat copii dupa fisa postului si ei sunt obligati in max 3 zile sa le ofere dar nu stiu daca vi se da copie dupa ccm si regulamentul de ordine interioara sa nu zica ceva de genul ca iesiti cu ele din incinta . Aici sa intebam colegii de pe forum care au intalnit cazuri de genul acesta.
Acele ore sup. le pot dovedi si faptul ca a fost nevoie de mine prin doc .primite care trebuiau semnate de mine cu ora si data .Adica eu pot dovedi ca ieri am stat pana la 18.00 si ca la ora 17.45 am inregistrat doc. care atunci venise problema mea este cum pot sa fac sa am castig de cauza iar dupa ex. contabila ar exista si orele numai si mai mult de 8 ore pe zi ,10 ore plus sambete care nu figureaza nicaieri.Nu stiu cum se poate rezolva aceasta situatie .

Va multumesc.
Sa presupunem ca nu mi s-a cerut sa fac ore suplimentare ,un om normal nu ar fi stat program de 8 ore si de 10 ore plus sambete de dragul firmei dar pot sa inteleg ca nu am dovezi. Dar pot dovedi ca am fost la munca si faptul ca a fost nevoie de mine atunci acolo prin expertiza contabila,problema ar fi orele acelea efectuate ,nesolicitate de angajator unde se duc ?cumva se numeste munca la negru?pt ca in ctr. de munca scria progr de 8 ore si pt ore sup plata lor, zile libere,spor de min 75% din sal.Iar referitor la solitair vedea seful contabil ca stau o zi ,doua, peste progr dar nu apox.2 ani plus nu am abateri ,referate etc.

Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Am incercat sa si eu sa dau in judecata angajatorul si tot asa m-am interesat cum am putut mai bine sa-mi recuperez orele sup. am angajat un av. si cu toate ca am dreptate nu am putut sa fac nimic in acest sens .Intrati pe actiune in instanta pt orele sup. si cititi si acolo ce s-a scris .Parerea mea consultati cat mai rpd un av. in litigii de munca si explicatii situatia d-voastra.
Buna ziua,

Mie mi s-a explicat clar programul de lucru adica o zi 8 ore ,urmatoarea zi 10 ore si sambete dar si cu mentiunea ca orele sup. se platesc (cum scrie si in contractul de munca ind.) mi s-a cerut verbal de catre seful direct contabilul sef. Am astept primele luni sa-mi plateasca orele sup ,am cerut dupa prima luna muncita fluturasul de sal. nu mi s-a dat etc. Ideea este ca ,cat timp am lucrat la ei mi-a fost frica de ceea ce se poate intampla (intimidare ca stim cu totii ca asa se procedeaza si miza era lucul de munca).Acum nu mai lucrez la ei sunt in somaj ,am ore sup. la greu tinand cont ca de apr. 2 ani am muncit la ei si mentionez ca nici sal.compensatoriu nu l-am primit la ultimul sal. (concediere colectiva).Am trimis o notificare ca doresc sal comp conf legii cu stamp av meu.Am vrut sa-i dau in judecata am consultat un av. dar firma s-a asigurat ca nu am cum sa-i dau in judecata deoarece nu am nici o dovada ca mi s-a cerut sa efectuez orele resp. cu toate ca ele au fost efectuate si asta ar insemna munca la negru pt ca nu mi-au fost platite si nu am facut cerere de acordare zile libere pt ca legal ei nu mi-au cerut scris sa fac ore sup. doar verbal .In concluzie av. meu a spus ca ma risc sa-i dau in judecata deoarece a existat un precedent la curtea de apel Buc. asemanator cu al meu chiar daca as castiga la tribunal ei ar face recur si am ajunge la Curtea de apel Buc.

Multumesc.