In data de 19.11.09 am primit o instintare care relateaza faptul ca se restructura postul meau si ca nu sunt locuri vacante in unitate cu aplicarea art 68 si am avut un preaviz de 20 de zile.In decizia incetarii preavizului se ia in considerare art 73 alin.1.Am trimis o notificare cum ca doresc un sal comp.conf .ccdm unic 2007-2010.
Angajatorul spune ca in ccdm incheiat cu firma ...2008-2010 la niv. de unitate nu are prevazut in cazul concediarilor col. ce nu tin de pers. ang. acordarea sal. com. iar acordarea acestuia ar duce la incalcarea art 8si art 16 CM.Si ca in cimul meu nu scrie de asemenea ca o sa se acorde sal. com. in concluzie nu imi dau sal. com.
Aminteste-i de Art. 11.din CM: "- Clauzele contractului individual de muncă nu pot conţine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă".
Aveti dreptul a salariul compensator, daca nu-l puteti obtine pe cale amiabila va trebui sa-l chemati in judecata. Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru.