avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate FlowGj

Activitate FlowGj

Răspuns la discuția FURT CALIFICAT
Buna ziua,

Vreau sa va multumesc pentru raspunsuri.
Am primit o amenda administrativa de 350 de lei + 50 de lei cheltuieli de judecata si dosarul a fost solutionat cu NUP in urma platii amenzii.

Va multumesc inca o data!
Multumesc domnule Vicentiu pentru raspunsul Dvs.
Printre acele articole mentionate de dvs nu vad sa apara si concediul de odihna. Sa inteleg ca acesta se ia in calcul in cazul popririlor?
Mentionez ca pana acum am beneficiat si de bonusuri ocazionale care nu s-au luat in calcul la poprire.
Mii de multumiri!
In primul rand multumesc de raspuns,dar cu siguranta asupra CM nu se pune poprire
Art. 409 Cod Procedura Civila 4 ) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

Astept si alte rapunsuri va rog!

Va multumesc!


Va rog frumos daca imi puteti raspunde,se poate pune poprire pe venitul realizat in urma platii zilelor de concediu de odihna neefectuat?

Va multumesc mult!
Va rog din suflet cine are un raspuns sa mi-l ofere ! Am mare nevoie de ajutorul vostru urgent!

Va multumesc anticipat!
Am gasit in codul muncii adnotat urmatoarele aspecte:
TITLUL III - Timpul de muncă şi timpul de odihnă
CAPITOLUL 3 - Concediile
SECTIUNEA 1 - Concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor
Art. 139. [intangibilitatea dreptului la concediu de odihnă]
(1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Ma ajuta acest lucru?
Este valabil?
Buna ziua,

Am lucrat in cadrul unei firme pana acum cateva saptamani. Timp de 1 an am avut o poprire pe salariu de 33 % si mi se aplica doar la venitul net. Urmeaza ca luna aceasta sa iau lichidarea aferenta unei jumatati de luni lucrate + concediul de odihna neefectuat. Am fost sunat de la banca azi si mi s-a spus ca a luat legatura la angajator si mi se va retine din acea perioada lucrata ( mi se pare normal) + retinere (poprire) si pe zilele de concediu.
As dori sa stiu daca este legal acest lucru pentru a sti ce sa discut la angajator,pentru ca daca tac din gura ei vor face cum vor,si sunt intr-o situatie mai dificila financiar iar acea remuneratie aferenta concediului de odihna ramas m-ar ajuta.:((

Va multumesc mult pentru ajutor!
O dupa-amiaza placuta!
Aveti dreptate stimate domnule avocat,am citit si eu in Codul de Procedura Penala art. 18 alin. 1 ,dar inca ceva, daca intre timp se schimba codul penal si intra in vigoare noul cod?Atunci nu s-ar mai incadra la 18*1 ptr. ca in noul cod nu exista....Oricum,teama noastra provine si din faptul ca nu am mai avut probleme cu politia.

O seara minunata si mii de multumiri va adresez!
Va multumesc mult domnule avocat Lascoschi ! Sarbatori fericite si multa sanatate!

Astept si alte pareri daca exista!Multumec mult!

Cu stima,

Ionut
Răspuns la discuția FURT CALIFICAT
Amenda o vom plati,asta este, omisiunea noastra trebuie pedepsita si astfel sa fie invatare de minte,doar ca nu am mai avut probleme cu politia nici eu si nici atat ea,mai ales ca recent a implinit 18 ani si este eleva,iar eu lucrez in domeniul bancar.M-ati mai linistit spunandu-mi ca sigur vom primii o amenda.Va urez sarbatori fericite si multa sanatate,iar cele mai ascunse dorinte ale dumneavoastra sa devina realitate!