avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Activitate AlexModrogan

Activitate AlexModrogan

Buna ziua.
Am citit si am insistat la toate primariile de sector, inclusiv la Primaria Capitalei...nicaieri nu am primit un raspuns pozitiv, decat NU SE OFERA autorizatie pentru asa ceva.

Pana acum nu am gasit, se pare ca cei de la primarie nu vor sa dea autorizatie pentru asa ceva. Practic nu ii intereseaza venituri suplimentare la bugetul de stat...
Numai in Romania se poate intampla sa vrei sa investesti si statul sa nu te lase..
Buna ziua
Am un SRL si vreau sa deschid o mica afecere, vanzarea de cafea dintr-un chiosc ambulant, pe o bicicleta mobile si nu reusesc sa aflu exact ce autorizatii sunt necesare.
La Primaria Sector 4 mi s-a spus ca dansii nu elibereaza autorizatii pentru asa ceva si nu stiu unde sa ma indrume.
La Primaria Sector 1 mi s-a spus ca nici dansii nu elibereaza autorizatii pentru asa ceva, desi in sectorul 1 isi desfasoara activitatea o masina ce vinde cafea din portbagaj.
La Primaria Capitalei mi s-a spus ca nici dansii nu elibereaza autorizatii pentru asa ceva.
Stie cineva ce autorizatii sunt necesare pentru comert intr-un sediu mobil?

Multumesc
Buna seara
Aveti dreptate, am primit NUP din partea parchetului cu o amenda de 300 de lei.
Cum procedez mai departe pentru a imi recupera carnetul?
Si ce trebuie sa fac? Sa astept o citatie acasa? A trecut o luna de zile si nu am primit nimic.Sau ma pot duce la procuratura/parchet pentru a ma interesa?
Multumesc
Va multumesc pentru raspuns.
Totusi nu am primit inca nici o citatie, iar perioada de suspendare expira in 2 zile..
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi/recomandari pentru urmatoarea problema:
In iunie 2009 mi s-a suspendat permisul pentru o perioada de 3 luni.Am contestat procesul verbal, iar in martie 2010 am pierdut procesul.Din acel moment am stat 3 luni fara sa conduc, insa nu am stiut ca trebuie sa duc permisul din plastic la politie,intrucat nu am primit nimic acasa.
Acum aproape 3 saptamani am primit 2 amenzi de circulatie in aceeasi zi ( una pentru parcare neregulamentara si una pentru un accident minor), iar politistii nu mi-au comunicat nimic special.La 2 zile distanta am fost oprit de un echipaj de politie care in urma verificarilor a constatat faptul ca eu aveam permisul suspendat pentru 4 luni, in perioada 01.03.2012-01.07.2012,pentru fapta din 2009.Celor 3 luni initiale li s-au adaugat 30 de zile intrucat nu am depus permisul.Dar eu habar nu aveam ca trebuie predat permisul, nu am fost instiintat in nici un fel !
Permisul mi-a fost retinut pe loc si politistul m-a pus sa dau o declaratie in care sa mentionez faptul ca nu am stiut de acesta suspendare a permisului.In acelasi timp mi-a comunicat faptul ca imi face actele pentru intocmirea dosarului penal,iar cel mai probabil ma voi alege doar cu o amenda mare pentru ca "nu sunt singurul in situatia asta".
Imi pot recupera permisul dupa ce trec cele 4 luni?
Ce trebuie sa fac in continuare ? Cui sa ma adresez?

Multumesc mult pentru toate sfaturile voastre.
Buna ziua.Am si eu o intrebare.Doresc sa imi infiintez PFA pentru a putea face mentenanta software/hardware a pc-urilor.As vrea sa stiu daca pot infiinta acest PFA , neavand nici o diploma certificata de Ministerul Muncii ( din pacate in Romania cele Microsoft nu sunt recunoscute ) dar avand o experienta pe cartea de munca de 3 ani pe postul : operator calculator electronic si retele. De asemenea va rog sa-mi spuneti si ce cod CAEN s-ar potrivi , eu cred ca 7250.Va multumesc.
Răspuns la discuția REFUZ PLATA CASCO
Am demarat actiunea de chemare in instanta , pentru inceput am lasat la sediul lor central o cerere de chemare la conciliere , pentru a incerca o rezolvare amiabila totusi.In functie de ce vor raspunde pentru aceasta voi actiona sau nu in instanta , dar nu stiu exact ce sanse sunt....
Răspuns la discuția REFUZ PLATA CASCO
Deci sa inteleg ca practic ei n-au nici o sansa sa demonstreze ca ceea ce fac e legal si ca doar instanta ma poate ajuta ???